Search for content, post, videos

Suntem niste mincinosi cand vine vorba de sex, doar ca mintim diferit

Si femeile, si barbatii mint cand vorbeste despre viata lor sexuala, doar ca spun neadevaruri referitoare la subiecte diferite referitoare la sex.

 

Barbatii exagereaza numarul partenerelor sexuale, iar femeile il scad – iata minciuna cel mai des spusa in legatura cu sexul!

 

Aceasta este concluzia unui studiu publicat recent in revista de specialitate „Sex Roles” si coordonat de Terri Fisher, profesor de psihologie la Universitatea de Stat din Ohio (SUA).

 

Oamenii minti in privinta sexului pentru vor sa para „normal”, sa pastreze aparentele. Insa aceste aparente difera intre sexe. In timp ce barbatii vor sa-si creasca, in ochii celorlalti, masculinitatea spunand ca le-au trecut prin pat mai multe femei decat in realitate, femeile incearca sa-si pastreze aparentele de „fete cuminti” pentru a indeplini un stereotip cultural, scazand numarul real al partenerilor sexuali.

 

„Este ceva unic in privinta sexualitatii care face oamenii sa incerce, chiar si mintind, sa se incadreze in stereotipurile care planeaza asupra genului lor”, spune profesorul Fisher.

 

Pe de alta parte, studiul arata ca nici barbatii si ncii femeile nu sunt total dependenti de stereotipurile culturale ale „barbatului puternic” si ale „femeii la locul ei”. Astfel ca barbatii au marturisit, potrivit cercetarii lui Fisher, ca au momente de romantism in care creeaza poezii, iar femeile au recunoscut ca si lor le place sa spune glume obscene, participand astfel la unele „activitati masculine”.

 

Potrivit celor mai frecvente stereotipuri masculine, barbatii poarta haine murdare, spun glume vulgare si canta sub dus. In ceea ce priveste stereotipurile feminine, acestea scriu poezii si mint cand vine vorba de greutatea corporala.

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *