Search for content, post, videos

Studiu: Tinerii, tot mai putin pregatiti pentru casatorie. Iata motivele!

Casatoria nu mai este o varianta pentru multe dintre cuplurile contemporane. Cel putin asta releva un studiu recent publicat de The Guardian. Trendul descendent al casatoriilor este mentinut de criza economica, dar si de teama unui divort.

Rata casatoriilor a scazut dramatic in ultimul deceniu in toata Europa si nu numai. Numarul de nunti a ajuns la un minimum istoric in Franta si in Spania si a scazut si in alte tari de traditie catolica sau protestanta precum Italia, Irlanda, Polonia si Portugalia, arata datele nationale si europene. Iar Romania se inscrie si ea pe acelasi trend. Doar in unele parti din Peninsula Scandinavica, in Tarile Baltice si in Germania institutia casatoriei si-a pastrat valoarea.

Statisticile arata ca tendinta tinerilor este de a nu mai formaliza relatia, preferand concubinajul si evitand, astfel, asumarea unor responsabilitati. In Italia, spre exemplu, anul trecut s-au inregistrat putin peste 200.000 de casatorii, fiiind rata cea mai scazuta de la Primul Razboi Mondial incoace.

Citeste continuarea articolului pe acasa.ro
loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *