Search for content, post, videos

Studiu: homosexualii casatoriti traiesc mai mult

Numeroase studii au dovedit faptul ca mariajul face bine sanatatii, stabilitatea oferind numeroase beneficii starii de spirit si, implicit, inimii si creierului.

O cercetare recenta arata ca si homosexualii care au putut sa se casatoreasca cu partenerul traiesc mai mult.

Speranta de viata crescuta a cuplurilor homosexuale a fost constatata in urma unui studiu inceput inca din anului 1898, in Danemarca, cand autoritatile de la Copenhaga au decis legalizarea casatoriilor intre persoanele de acelasi sex.
Astfel, Danemarca a devenit prima tara care a permis mariajul intre homosexuali si intre lesbiene.

Spre surprinderea autoritatilor care analizau constant nivelul de trai si speranta de viata a cetatenilor, dupa anul 1990 a avut loc un declin semnificativ al ratei mortalitatii in randul barbatilor danezi, desi rata mortalitatii la femei a crescut.

Dupa ani de analiza a statisticilor, s-a constatat ca numarul homosexualilor casatoriti care mor a scazut din ce in ce mai mult, mai ales din 1996 incoace. Un factor important a fost si dezvoltarea mai multor tratamente eficiente pentru tratarea infectiilor cu virusului HIV, se arata in studiul publicat recent in revista de specialitate „International Journal of Epidemiology”.

3 minciuni nevinovate pe saptamana, secretul armoniei in cuplu

Oamenii de stiinta au fost totusi contrariati de cresterea ratei mortalitatii femeilor casatorite cu femei. Statisticile au aratat, insa, ca lesbienele casatorite mor, intr-adevar, mai repede, avand speranta de viata mai scazuta decat cea a homosexualilor casatori. In topul cauzei de deces in randul lesbienelor se numara sinuciderea si cancerul, a atras atentia cercetatorul-coordonator al studiului, Morten Frisch.

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *