Search for content, post, videos

Stiinta atractivitatii: ce inseamna pentru barbati o femeie cu chip atragator

Deopotriva femeile si barbatii asociaza atractivitatea cu simetria faciala, insa in cazul barbatilor exista alti doi factori care transforma o femeie oarecare intr-un chip atragator in ochii celui care priveste.

Potrivit unui studiu publicat in revista de specialitate „PLOS ONE”, simetria faciala este esentiala atat pentru barbat, cat si pentru femei atunci cand judeca nivelul de atractivitate.

Insa, in cazul barbatilor, mai exista 2 factori care fac dintr-o femeie cu chip comun un chip atragator. Mai exact, cercetarea efectuata de un grup de oameni de stiinta de la Universitatea Autonoma din Madrid (Spania) a demonstrat ca barbatii considera mai atragator un chip cu trasaturi faciale specifice locului care sa aiba si prospetime tineretii.

Practic, cu cat chipul unei femei prezinta mai multe trasaturi fizice care se regasesc la majoritatea locuitorilor din spatiul adiacent, cu atat acesta este considerat mai atragator de barbatul din aceeasi regiune. Totodata, mai conteaza maturitatea faciala: cu cat chipul este mai tanar, cu atat este considerat mai atragator.

Faptul ca un chip cu trasaturi specifice locului este considerat mai atragator a fost demonstrat initial in cazul altor mamifere, fiind recent atribuit si oamenilor.

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *