Search for content, post, videos

Spune-mi la ce varsta ti-ai pierdut virginitatea ca sa-ti spun ce sanse ai la fericire in dragoste!

Varsta la care o persoana isi pierde virginitatea poate determina cat de fericita va fi in relatiile amoroase viitoare.

 

Momentul in care iti incepi viata sexuala are repercusiuni majore asupra dezvoltarii psihice si fizice, dar si asupra sanselor de fericire in relatiile amoroase din viitor.

 

Mai exact, varsta dezvirginarii influenteaza numarul de parteneri sexuali pe care o persoana le are de-a lungul vietii, reusita sau esecul in casnicie, dar si gradul de multumire si implinire din timpul relatiilor de cuplu de lunga durata pe care le va avea.

 

Exista diferente majore intre stilul de viata si sansele de succes ale persoanelor care si-au inceput viata sexuala inainte de 15 ani, intre 15 si 19 ani si dupa 19 ani.

 

Cei care au avut primul contact sexual tarziu, asadar dupa 19 ani, au sanse mai mari sa evolueze profesional, sa castige mai multi bani la maturitate, tocmai pentru ca lipsa de atentie acordata vietii sexuale in adolescenta ii face sa se concentreze mai mult pe educatie, pe studiu, spre deosebire de cei care au parte de actul dezvirginarii mai devreme.

 

Pe de alta parte, cu cat viata sexuala a fost inceputa mai tarziu, cu atat sansele de casnicie scad, iar atunci cand vine totusi momentul casatoriei, acesta are loc adesea dupa varsta de 30 de ani. Totodata, cu cat dezvirginarea are loc mai tarziu, dupa 19 ani, cu atat numarul partenerilor sexuali, de cuplu, este mai mic, comparativ cu cei care fac prima data sex pana la varsta de 19 ani.

 

Din acest punct de vedere, cei care se concentreaza mai mult pe educatie si nu se preocupa de viata sexuala inainte de 19 ani prezinta sanse mai mari sa fie oameni realizati profesional, dar nefericiti din perspectiva vietii sentimentale.

 

Dar nici prea devreme, inainte de 15 ani, nu este indicata inceperea vietii sexuale, caci persoanele care au parte de primul contact sexual la o varsta atat de frageda tind sa dezvolte un tipar comportamental nefavorabil, in unele cazuri chiar riscant. Iata de ce, adesea, nu sunt stabili in relatiile de cuplu ulterioare!

 

Stabilitatea in viata de cuplu este, de altfel, puternic influentata de varsta la care faci sex prima oara. Cei care isi incep viata sexuala mai tarziu sunt, de regula, persoane cu anumite trasaturi de caracteri definitorii: apreciaza siguranta in stilul de viata si cauta siguranta atat pe plan sentimental, cat si profesional. Totodata, sunt mai „selectivi” cei care isi incep mai tarziu viata sexuala, motiv pentru care isi gasesc mai greu parteneri de cuplu, pe fondul pretentiilor ridicate pe care le au. Iata de ce acestia au un numar mai mic de parteneri sexuali decat persoanele care si-au inceput varsta inainte de 19 ani si care dau dovada de mai putine „pretentii” in ceea ce priveste partenerii sexuali.

 

Perioada de 15-19 ani pentru incepere vietii sexuale este cea care ofera cele mai mari sanse la fericire in relatia de cuplu. Chiar daca cei care au primul contact sexual in aceasta perioada a vietii pun mai putin pret pe stabilitate, au notiuni mult mai extinse asupra ceea ce implica compatibilitatea in cuplu si sunt mai constienti ca si ei trebuie sa lase de la ei, sa faca compromisuri pentru ca relatia sa functioneze. Aceste ultime trasaturi lipsesc adesea celor care isi incep inainte de 15 ani viata sexuala, ei fiind mult mai libertini in comportament, dar si celor care sunt dezvirginati dupa 19 ani, ei fiind prea selectivi.

 

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *