Search for content, post, videos

Spune-mi ce pantofi porti ca sa iti spun ce fel de om esti

Pantofii pe care ii purtam spun mai multe despre trasaturile noastre decat credem, arata un studiu efectuat recent de psihologii de la Universitatea americana din Kansas.

Oamenii de stiinta au cooptat 63 de studenti care au fost pusi sa analizeze 208 perechi de pantofi apartinand voluntarilor care au participat la experiment si carora, in prealabil, li s-a intocmit o fisa de personalitate.
Rezultatele cercetarii arata ca 90% din trasaturile unei persoane sunt dezvaluite de pantofii pe care ii poarta, informeaza Huffington Post.
Fara sa vada si chipul celor care ii poarta, studentilor li s-a cerut sa ghiceasca varsta, sexul, statutul social si chestiuni legate de caracter doar privind cele 208 fotografii cu pantofii din picioarele voluntarilor.
Femeile calme poarta pantofi cu toc
Astfel, psihologii de la Universitatea din Kansas au putut stabilit ca pantofii comozi si functionali apartin, de regula, oamenilor placuti si simpatici.
Femeile care prefera botinele tind sa fie mai agresive, in timp ce pantofii cu toc inalt, aparent incomozi, sunt purtati de cele a caror principala trasatura de caracter este calmul.
Totodata, extrovertitele aleg, bineinteles, pantofi colorati, in timp ce femeile care au venituri peste medie aleg modele foarte scumpe de incaltaminte.
Ingrijirea excesiva indica nesiguranta
Pe de alta parte, pantofii ultimul racnet si foarte bine ingrijiti indica faptul ca purtatorul lor este dependent emotional si isi pune la indoiala stabilitatea relatiei in care este implicat. Explicatia acestei constatari vizeaza faptul ca persoanele care poarta astfel de incaltari sunt foarte preocupate de perceptia celorlalti despre ei.
Gandirea libera, dezvaluita de pantofi uzati
Potrivit psihologilor americani, daca intalnim o persoana care are pantofii neingrjiti, nu trebuie sa o desconsideram, in cele mai multe cazuri fiind vorba de o adepta a stilului hippy, care gandeste liber si care nu are prejudecati.
Oamenii de stiinta din SUA atrag atentia ca, indiferent de statutul social si de venituri, oamenii ajung sa poarte oricum pantofi care ii reprezinta.

loading...
<

2 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *