Search for content, post, videos

Singura de sarbatori ! Trist..

Scriu despre o tema pe care nu am dorit sa o dezbat inaintea sarbatoriilor pentru ca este delicata si pentru multe femei trista! Spun " singura de sarbatori" si am spus tot…ar parea ca comentariile nu mai au rost insa merita pe scurt sa dezbatem aceasta tema, poate ajuta si va da incredere celor care sunt in situatia asta.

Cat de greu poate fi pentru o femeie sa treaca sarbatorile de una singura? Fara familie, fara nimeni drag, fara un iubit, fara copii, fara sot …ce simte aceea femeie ? Probabil ca destul de greu si de trist. Probabail ca nu simte nimic ,probabil ca nu vrea sa recunoasca… Cu totii asteptam sarbatorile de iarna sau pe cele de Paste, cand primim si daruim cadouri, cand impartasim cu cei dragi tot ce avem si ne bucuram de prezenta lor. Dar se intampla pentru unele femei ca aceste momente sa nu fie dintre cele mai usoare. Iar asta datorita faptului ca sunt singure.

E greu sa fi singura. Si neplacut. Uneori te incearca un sentiment de instrainare cu care nu stii ce sa faci si pe care nu prea il intelegi. Incerci sa fi de acord cu aceasta stare de fapt, sa iti spui ca ai nevoie de ea, ca tu ai ales sa fi asa “acum”, si ca nu esti singura in aceasta situatie dar…dat, dar cu toate acestea iti este greu si vei recunoaste aceasta stare si mai greu.

Nu este o drama sa fi singura uneori singuratatea in doi este mai dureroasa insa nu trebuie niciodata sa renunatam la ideea ca viata merge inainte (singura sau cu partener ) si trebuie sa avem nevoie de multa vointa si incredere sa trecem peste aceasta situatie totusi neplacuta. Ai vrea sa faci daruri, sa mergi la cumparaturi, sa iti iei brad si sa il impodobesti, sa vopsesti oua, sa faci cozonaci dar iti spui…”Pentru ce? Daca sunt singura?!?” Ca si cum nu ai merita toate astea. Ca si cum daca esti singura inseamna ca nu mai existi. Ce daca nu ai cu cine impartasi toate aceste momente?! Incearca sa intelegi bucuria de a trai. Daca nu exista un el inseamna ca tu nu existi? Da poti trai si fara acel EL insa e diferit si vei simtii asta cand te vei uita in jurul tau si vei vedea femei fericite, relatii frumoase,oameni fericiti oameni care apartin unul altuia si care se bucura de fiecare clipa traita impreuna de sarbatori.

Trec sarbatoriile, totul reintra in normal, in rutina de zi cu zi crezi in sfarsit ca ai scapat insa vin intrebariile prietenilor,cunostintelor "unde ai fost? cu cine ai petrecut sarbatoriile? ce cadouri ai primit? " si din nou incerci sa ocolesti raspunsul incerci sa mimezi o stare de implinire si bucurie care se vede doar pe fata ta nu si in sufletul tau… A-ti accepta singuratatea, a pretui-o la adevarata ei valoare, inseamna de fapt a intelege si accepta viata. In definitiv, venim pe lumea asta singuri si la fel si plecam. Oricat ne-am tine de mana, chiar daca venim impreuna cu un frate sau o sora in acelasi timp, de nascut ne nastem separat si la fel si murim. Asa ca singuratatea nu are de fapt nimic care sa ne sperie. E doar o realitate pe care e bine sa o intelegem si sa o acceptam. Sa o folosim in favoarea noastra. Insa cand ajungi sa te pretuiesti suficient de mult incat sa te pui pe tine pe primul loc, sa iti dai seama ca viata ta incepe si se sfarseste cu tine in fiecare clipa, atunci vei putea intelege aceasta nevoie de a fi impreuna cu cineva si o vei pretui la adevarata ei valoare.

Totusi incearca sa fi pentru cineva persoana cea mai importanta,cea mai pretuita cea mai respectata,cea mai iubita. Iar cand pentru cineva vei deveni cea maiimportanta si iubita persoana atunci inseamna ca nu mai esti singura indiferent ca esti sau nu in pragul sarbatorilor si astfel te poti considera o femeie iubita si

norocoasa .

Gabriela Lapadatu, psiholog

 

loading...
<

1 comment

  • <cite itemprop="author">Crestin Evanghelic</cite>

    Daca astazi e o zi grea pentru tine, sau treci printr-o perioada grea, si speranta aproape ca te-a parasit, daca nimeni nu e langa tine si ti-e greu, te rog, drag prieten, sa alergi la Domnul Isus, Fiul lui Dumnezeu.

    La El gasesti iertare, speranta, bucuria de a trai si fericire adevarata…

    El e singurul care ramane cand toate celelalte se duc. Si El iti va fi un prieten adevarat, cum niciun om nu iti poate fi. http://www.caleamantuirii.blogspot.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *