Search for content, post, videos

Sexul prin telefon si celelate reguli de aur ca sa mearga o relatie la distanta

Indiferent de motivele care despart fizic doua persoane, se intampla uneori sa ne angajam in relatii la distanta.

Dar cum poti mentine pasiunea vie daca el sau ea este desparte?!

 

Cu cat am inceput sa comunicam mai usor la distanta, cu atat am inceput sa ne largim orizonturile in ceea ce priveste potentialii parteneri. Astfel au aparut relatii la cateva sute de kilometri distanta sau la cateva mii de kilometri distanta. In mod surprinzator, unele dintre ele sunt chiar trainice, fapt ce inseamna ca sunt anumiti pasi care pot ajuta o relatie la distanta sa reziste kilometrilor care despart cele doua persoana.

 

1. Stabiliti felul de angajament

 

Persoanele care accepta relatiile la distanta isi asuma, de la bun inceput, un risc, ca sa nu mai vorbim de sacrificii. Dar daca ambii parteneri trag in aceeasi directie, adica pentru relatie, cele doua dezavantaje se estompeaza. Pana a ajunge acolo, trebuie stabilite din start anumite limite ale relatiei din ambele parti. Cu alte cuvinte, daca in relatiile clasice nu este imperativ sa stabilesti nivelul de angajament, in cele la distanta este absolut necesar ca fiecare partener sa stie ce asteptari are celalalt de la el si viceversa. Este o relatie exclusiva? Este o relatie deschisa? Este o relatie semi-deschisa, adica “fa ce vrei tu doar nu-mi spune”? La fiecare dintre aceste intrebari si chiar la mai multe cei doi parteneri trebuie sa ofere raspunsuri sincere, pentru a nu creste de nicio parte asteptarile.

 

“In relatiile la distanta, trebuie sa stii clar daca relatia este monogama sau nu”, spune Tonya Reiman, autor al cartii “The Body Language of Dating: Read His Signals, Send Your Own, and Get the Guy”. “Prin a-ti stabili nivelul de angajament de la bun inceput pot evita o multime de scene de gelozie, de certuri la telefon, precum si dezamagiri”, atrage atentia Reiman.

 

2. Sinceritatea trebuie exprimata verbal

 

Sinceritatea este un factor cheie pentru buna functionare a oricarei relatii, iar cei care nu sunt adeptii unui comportament sincer simt pe pielea lor efectele negative. In cazul relatiilor la distanta, sinceritatea conteaza chiar inzecit. De la distanta, orice nesiguranta se amplifica chiar si din motive nefondate. Din acest motiv atunci cand spui ca esti acasa, ideal ar fi sa fii acasa. Insa nu doar la astfel de situatii se limiteaza sinceritatea. Daca fata in fata poti lasa semnale care sa indice cat de mult iti pasa de cealalta persoana, la distanta este mai dificil, motiv pentru care sinceritatea trebuie sa capete o forma explicita. Asadar, daca fata in fata arunci un zambet si o fastaceala care arata nerabdarea pana la urmatoarea intrevedere (actiuni evidente pentru partener), in cazul relatiilor la distanta trebuie sa vociferezi toate acestea: “Te sun cand ajung acasa diseara, dupa ce ma intorc din oras. Abia astept sa te aud iar si mi-as dori atat de mult sa fi putut veni si tu cu mine”. Iata un exemplu de exprimare sincera verbalizata pentru o relatie la distanta, spune Caroline Tiger, autor al volumului “The Long-Distance Relationship Guide”.

 

3. Surprize de la distanta

 

Intr-adevar, este mai dificil sa apari la micul dejun in fata usii cu o doua cafele deja facute si doua croissante, daca va despart sute sau mii de kilometri. Dar pe langa conversatiile (telefonice sau online) deja prestabilite ca ore, un mesaj trimis intr-un moment al zilei in care celalalt nu se astepta este un mod exceptional pentru a fura un zambet partenerului si a-l face sa se gandeasca la tine. Un mesaj, un cadou cumparat online si transmis la usa persoanei iubite sau chiar si o pizza comandata de tine online (si platita) dar trimisa la biroul lui/ei sunt doar trei dintre micile surprize care pot fi facute de la distanta. Nu mai vorbim de surprizele la domiciliu cand el sau ea nu se asteapta!

 

4. Discutii zilnice

 

Chiar daca aveti un program variat si poate va mai si desparte fusul orar, nu doar kilometri, trebui sa aveti cel putin un moment al zilei prestabilit in care sa va auzi prin telefon, pe Skype, pe messenger, prin e-mail, pe Facebook, cum o fi! Intr-o relatie la distanta astfel de conversatii prestabilite nu au nicio urma de rutina, ci chiar reusesc sa ofere senzatia de continuitate in relatie, ambii parteneri simtind ca celalalt il include cu adevarat in viata de zi cu zi, explica Tonya Reiman.

 

5. Viata sexuala activa si la distanta

 

Doar pentru ca nu impartiti acelasi pat nu inseamna ca nu puteti ajunge pe culmile placerii impreuna, chiar si de la distanta, cu atat mai mult cu cat tehnologia inlesneste astfel de activitati. De la a vorbi murdar si a te masturba la telefon sau in fata camerei web pana la a trimite mesaje indecente, toate acestea sunt la indemana celor care au relatii la distanta si trebuie puse in practica, evident cu placere, pentru trainicia relatiei. “Invata sa vorbesti murdar la telefon”, recomanda Caroline Tiger, care spune ca stimularea sexuala si mai ales psihica nu are, de fapt, nicio bariera in spatiu.

 

6. Planificati-va intalniri

 

Este de prisos de spus ca trebuie sa profitati de orice ocazie pe care o prindeti pentru a va vedea! Pentru a consolida relatia, este necesar, totodata, sa va faceti planuri. Poate v-ati cuplat in luna aprilie, spre exemplu. Nimic nu va impiedica sa va planificati in iunie un concediu de cateva zile, impreuna, in luna august. Daca exista disponibilitate si dorinta din partea ambilor parteneri pentru a se intalni cat mai des si, foarte important!, amandoi depun efort pentru a realiza intalnirile (nu doar unul), inseamna ca relatia la distanta are sanse sa reziste in timp.

 

7. Pastrati-va vietile sociale

 

Doar pentru ca partenerul nu poate iesi cu tine de fiecare daca cand tu ai ocazia nu inseamna ca trebuie sa stai inchisa in casa pana la urmatoare intalnire. Mai mult de atat, o viata sociala sanatoasa – cu iesiri in oras cu prietenii, cu vizionatul unui film, cu mers la dans din cand in cand – poate intari increderea partenerului in tine atata timp cat ii povestesti deschis ce ai facut in iesirile acelea. Siguranta poate trai laolalta cu independenta, ambele fiind absolut necesare pentru ambii parteneri care se iubesc, dar si pentru rezistenta relatiei.

 

 

 

loading...
<

1 comment

  • <cite itemprop="author">Alior</cite>

    ce o sa va rog …sa achitati voi facture cu prima ocazie…sunteti de rahat…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *