Search for content, post, videos

Sexul nu e totul. Cum si de ce e prietenia adevaratul secret al relatiilor de durata

O strangere de mana, o vorba calda, un moment de relaxare valoreaza mai mult decat o clipa de placere sexuala si contribuie mai mult la bunastarea relatiei de cuplu.

O prietenie solida este secretul relatiilor de durata dominate de romantism in cuplu, nu frecventa relatiilor sexuale.

Constatarea adesea personala a fost confirmata de oamenii de stiinta de la Universitatea Purdue din Indiana (SUA), care au realizat o cercetare structurata pe doua etape, la care au participat peste 377 de voluntari.

Topul celor mai bine si mai prost imbracati barbati ai lunii ianurie

În urma studiului, cercetatorii americani au stabilit ca aprecierea prieteniei dintre tine si partener ajuta la consolidarea relatiei de cuplu mai mult decat satisfactia sexuala. Persoanele care pun mai mult accent pe satisfacerea fizica a partenerului au, totodata, sanse mai mici de a-si sustine relatia pe termen lung.

Scuzele barbatilor pentru a scapa de sex

Relatiile romantice sunt, in esenta lor, prietenii foarte puternice, a spus Laura VanderDrift, coordonatorul studiului de la Universitatea Purdue din Indiana (SUA).

Gradul de apreciere pe care il manifesti fata de prietenia din cuplu intareste, de fapt, relatia romantica si actioneaza ca un mijloc de preventie in fata despartirii. Rezultatele cercetarii au demonstrat ca prietenia si aprecierea acesteia sunt mai importante pentru calitatea relatiei de cuplu decat sexul, a adaugat Laura VanderDrift, coodonatorul studiului publicat in revista de specialitate Journal of Social and Personal Relationships.

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *