Search for content, post, videos

Sexul face barbatii mai prosti? Legatura dintre sex si inteligenta

Se stie deja ca o aparitia unei femei voluptoase si atragatoare blocheaza firul gandirii unui barbat, lasandu-l, pentru cateva secunda, cu gura casca, dar ca frecventa actelor sexuale are legatura cu nivelul de inteligenta este ceva total nou.

 

Personajul George Costanza jucat de actorul Jason Alexander in serialul de comedie “Seinfeld” a emis, intr-unul dintre episoade, o teorie memorabila: Costanza a “descoperit” cat de puternic ar putea fi creierul lui daca nu s-ar mai gandit atata timp la sex. Un studiu efectuat recent la Universitatea Purdue (Indiana, SUA) a demonstrat ca teoria haiosului personaj (sau mai degraba a scenaristilor) este corecta.

 

Cu cat un barbat se abtine mai mult de la sex, atat de la a face sex, cat si de la a se gandi la actul sexual, cu atat performantele sale intelectuale sunt mai bune. Practic, cu cat abstinenta este mai indelungata cu atat inteligenta masculina creste, astfel ca barbatii care nu fac sex sunt mai sclipitori decat cei care se dedau placerilor sexuale.

 

La aceasta concluzie au ajuns cercetatorii Universitatii Purdue care au evaluat un grup de tineri cu caracteristici asemanatoare atat din punct de vedere familial, cat si din punct de vedere al rasei si financiar. Desi tinerii barbati aveau mai de toate in comun, singurul lucru care ii deosebea era faptul ca faceau sau nu sex. Oamenii de stiinta i-au impartit, astfel, in doua grupuri: cei activi sexual si cei abstinenti. Ulterior, i-au supus la mai multe teste. Rezultatele testelor au demonstrat ca barbatii care nu faceau sex au avut performante intelectuale mai bune decat cei preocupati de sex si activi sexual.

 

Studiul atesta ceea ce Jerry Seinfield i-a spus lui George Costanza: cu cat creierul este mai preocupat de sex, cu atat scade si nivelul de inteligenta. Iata de ce barbatii care se concentreaza mai putin pe sex sunt mai inteligenti!

 

 

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *