Search for content, post, videos

Sexul dupa nasterea unui copil: cum isi pot redobandi viata sexuala proaspetii parinti

Redobandirea vietii sexuale in cuplu, dupa nasterea unui copil, poate fi o sarcina dificila pentru multi parinti, insa nu imposibila daca exista bunavointa din partea acestora!

 

Dupa programul de munca, gatit, spalat vase, facut putina ordine in casa, spalat, ingrijit, culcat copil, proaspetii parinti spera ca vor avea putina liniste, putina intimitate pentru ei doi. Deodata, „cioc, cioc” sau un planset le taie tot cheful! Atat in primele luni de dupa nasterea copilului, cat si dupa ce creste suficient inca sa poata dormi singur in camera lui noaptea, multi parinti se confrunta cu probleme in viata sexuala pe fondul lipsei de timp pentru ei doi. Insa redobandirea vietii sexuale in cuplu, dupa nasterea unui copil, nu este „misiune imposibila”, ba dimpotriva!

 

Fiti spontani, fiti inventivi!

 

Pentru a face fata tuturor solicitatilor de zi cu zi, parintii trebuie sa fie inventivi, sa gaseasca fel de fel de mijloace pentru a le face pe toate intr-o singura zi. Si in cazul vietii sexuale ar trebui sa fie spontani si inventivi. De fapt, mai cu seama in cazul vietii sexuale de dupa venirea pe lume a unui copil in familie!

 

Nimeni nu are pretentia ca parintii sa aiba timp pentru ei in fiecare seara a saptamanii, dar macar doua zile pe saptamana ei ar trebui sa se organizeze astfel incat sa poata lasa copilul cu cineva de incredere 3-4 ore pentru a se deconecta impreuna intr-un mediu „child free”, asadar fara urma de copil! Fie ca este vorba de a iesi la un film, de a lua cina la restaurant sau de a face pur si simplu o plimbare in parc pentru ca mai apoi sa se ascunda in masina si sa faca sex acolo, inainte de a ajunge acasa la cel mic, parintii care vor sa-si redobandeasca viata sexuala trebui sa gaseasca mijloace alternative, cadre poate neconventionale pentru a fi impreuna doar ei doi si de a putea face sex!

 

Totodata, odata ce copilul mai creste, acesta trebuie invatat ca dormitorul „lui mami si al lui tati” este doar „al lui mami si al lui tati” dupa ce acestia s-au bagat in pat (evident, dupa ce au culcat copilul). Evident, fara neglijarea celui mic, dupa ce s-au stins toate luminile in casa, dormitorul „lui mami si al lui tati” se poate transforma in „camera de sex”, cu usa inchisa cu cheia, de preferinte, pentru a evita surprize.

 

Mai mult, a vorbi „in coduri” ajuta enorm parintii sa-si restabileasca legatura intima! „Ma duc sa spal cada”, cuvinte spuse pe un ton de flirt si o privire sugestiva poate indica partenerului ca este asteptat in baie pentru a avea parte de o partida scurta de sex. Ganditi-va la jocurile de cuvinte ca la o forma de preludiu.

 

Sexul in afara dormitorului

 

Asadar, sexul in masina, sexul in baie si poate chiar sexul la birou (acolo unde se poate) pot reincalzi relatia sexuala dintre parinti. Intimitatea si viata sexuala nu trebuie sa se desfasoare neaparat in dormitor. Mai mult, desi este destul de neplacuta ideea de a-ti face un „program de sex”, nu ar strica daca sotul si sotia si-ar aloca o data sau de doua ori pe saptamana „o fereastra” dimineata, in timpul zilei sau seara, pentru a se intalni intr-un anumit loc stabilit de ei pentru a sta impreuna, putin timp, chiar si o ora, cu sau fara sex (evident, de preferinta cu sex).

 

„Mami” si „tati” doar cu copilul

 

Aceste cuvinte au un impact major asupra perceptiei de sine. Problema in multe cupluri este ca parintii nu se mai identifica in roluri de „femeie/barbat”, „sotie/sot”, „iubit/iubita”, ci doar in rolurile de „mami/tati”. Ei bine, parintii trebuie sa-si redobandeasca identitatea de sine de dinaintea venirii pe lume a copilului. Ei trebuie sa fie „mami” si „tati”, sa foloseasca aceste cuvinte doar in prezenta celui mic, iar cand sunt fara copil sa fie „femeie” si „barbat”, „sotie” si „sot”. Maternitatea si paternitatea sunt aspecte minunate din viata unui cuplu, dar ele trebuie excluse TOTAL din viata sexuala!

 

Fara scuze!

 

Nu exista scuze pentru a nu face sex, in afara unor probleme de sanatate. In rest, nu trebuie acceptate, gasite sau nascocite scuze pentru a nu face sex. „Nu am timp”, „Mi-e somn”, „Ma trezesc devreme”, „Ne aude copilul”, „E maica-mea la noi ca sa aiba grija de cel mic. Daca ne aude?!” sau orice alta scuza pentru a nu face sex trebuie exclusa total din conversatie. Chiar daca parintii nu se pot bucura de trei ore de desfatare sexuala cu preludiu, sex incendiar in toate pozitiile si postludiu, nu inseamna ca nu se pot bucura de o partida de sex de doar 20 de minute, timp in care copilul este in siguranta in camera lui sau chiar in grija altcuiva.

 

Sexul in relatie, casatorie sau concubinaj, trebuie sa fie o prioritate, indiferent daca cuplul are sau nu un copil.

loading...
<

1 comment

  • <cite itemprop="author">Mason Storm Dan Pintican</cite>

    DE ASTA E BINE CA CEL MIC SA DOARMA SINGUR INCA DE CIND E ADUS DE LA MATERNITATE….ASA PROCEDAM CU FETITA NOASTRA….ARE UN AN SI CINCI LUNI SI DOARME SINGURA IN PATUL EI….IN CAMERA EI….IAR NOI AVEM TOATA INTIMITATEA DE CARE AVEM NEVOIE….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *