Search for content, post, videos

Semnele care iti indica faptul ca este timpul sa pui punct relatiei

Cand vine vorba de relatii, nu exista niciun ghid exact pe care sa il respecti. Noi am gasit aceste caracteristici care indica sfarsitul relatiei.

1. Esti nefericita in relatia cu partenerul tau
Daca te simti nefericita, nu esti in largul tau, esti stresata sau simti ca porti o povara, este primul semn ca esti intr-o relatie destructiva. Fii tu insati si recunoaste ca esti intr-o relatie toxica. Incearca sa te gandesti ce beneficii iti aduce aceasta relatie si daca se merita sa suferi pentru acele beneficii.

2. Nu poti fi tu insati cand esti cu partenerul tau
Cand ai alaturi de tine persoana potrivita nu trebuie sa te prefaci, poti fi tu insati. Poti fi copilaroasa si neindemanatica fara sa te simti vinovata. Cand sunteti impreuna te poti comporta ca si atunci cand esti singura.

3. Partenerul tau te controleaza prea mult
Daca partenerul tau te spioneaza, iti urmareste conversatiile la telefon, conturile de pe retelele de socializare, daca vrea sa stie tot ce faci sau daca vrea sa iti controleze conturile bancare. Acesti parteneri se prefac ca sunt iubitori si ca tin la tine, dar de fapt iti controleaza intreaga viata, te abuzeaza emotional si iti invadeaza spatiul personal. Aceste fapte sunt inacceptabile in orice relatie.

4. Te izoleaza
Daca partenerul tau incearca sa te izolele de familie si de prieteni, iti interzice sa iti folosesti telefonul sau masina si te impiedica sa iti gasesti un loc de munca este timpul sa iti pui un semn de intrebare. Este o forma de abuz care duce la dependenta psihologica si financiara de partener.

5. Partenerul tau este prea gelos
Te intalnesti cu o persoana posesiva si prea geloasa daca face scandal in public, iti controleaza apelurile, retelele de socializare etc. Trebuie sa realizezi ca asta nu este iubire, este o forma de abuz psihologic care nu trebuie ignorat.

6. Partenerul tau te subestimeaza pe tine si reusitele tale
Este timpul sa inchei relatia daca auzi prea des de la partenerul tau ca esti o persoana obisnuita cu realizari mediocre. Incearca sa te convinga ca nimeni n u te va aprecia, dar cel mai rau lucru este ca incepi sa ii crezi.  Partenerul tau este cel care are nevoie de ajutor, nu tu. Aparent, manipulatorul tau are probleme cu stima de sine si trebuie sa si-o ridice, umilindu-te pe tine.

7. Este aproape imposibil sa va planificati viitorul impreuna
Care sunt principalele caracteristici ale unei relatii functionale? Increderea reciproca, senzatia de siguranta si planuri de viitor ce il includ pe celalalt. Intr-o relatie toxica aceste planuri sunt complet diferite. Nu aveti nici macar planuri pe termen scurt, dar incerci sa gasesti o scuza pentru faptul ca inca sunteti impreuna. Daca nu vorbiti niciodata despre viitorul vostru impreuna, este un semn ca te afli intr-o relatie toxica, fara viitor.

8. Partenerul tau incearca sa te faca mereu sa te simti vinovat
Partenerul tau incearca mereu sa dea vina pe tine pentru orice problema pe care o intampinati in relatie. Ca si rezultat, simti mereu ca ai ceva de explicat, desi nu ai niciun motiv.

9. Ai parte de episoade necontrolate de agresivitate impulsiva
Uneori chiar si cei mai calmi oameni isi pot iesi din fire, insa nu trebuie sa devina o obisnuinta. Daca partenerul tau se enerveaza usor, mai ales cand situatia nu este serioasa, te poti afla in pericol.

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *