Search for content, post, videos

Semne clare ca „iti cresti” partenerul si ca nu „traiesti alaturi” de el

Barbatii sunt niste copii mari – este o expresie folosita deseori de femei, o expresie care dovedeste numeroase preconceptii cu care o femeie porneste la drum intr-o relatie.  

Din pacate, in unele cazuri, aceasta preconceptie se dovedeste a fi adevarata, caci exista numeroase femei care, in loc sa traiasca alaturi, cot la cot cu partenerul de viata, „isi cresc” de fapt barbatii ca pe niste copii.

1. „Nu uita sa…”
O femeie care isi bazai la cap sotul in permanenta ca sa nu uite sa faca diverse treburi in casa isi trateaza, practic, barbatul ca pe un copil mare. Bineinteles, este total neplacut (cel putin) ca sotul sa uite sa dea copilului medicamentul antialergic sau sa cumpere lapte, dar daca nu i se permite barbatului sa greseasca, sa uite efectiv si apoi sa vada consecintele, ci i se spune mereu ce trebuie sa faca, el se va simti redus la statutul de copil si nu se va responsabiliza niciodata. Totodata, intreaga responsabilitate va fi pe umerii sotiei, iar in timp aceasta poate atarna atat de greu incat sa o franga emotional si psihic. Cu cat un barbat este tratat mai mult ca un adult si mai putin ca un copil, cu atat el va fi mai responsabil si nu va uita ce trebuie sa faca.

2. Partenerul nu are control asupra nimic
O femeie independenta, care-si face singura treburile este mereu de apreciat, insa, daca este implicata intr-o relatie serioasa, daca este casatorita, atunci toate treburile trebuie impartite in mod echitabil. Daca ea continua sa faca totul pentru ca asa considera ca „se face treaba bine”, atunci partenerul de viata nu este partener, este doar un apendice fara personalitate. Pentru aceasta situatie, ambii parteneri sunt de vina.

3. Copiii sunt mereu treaba femeii
Intr-adevar, nu toti tatii au capacitati perfecte in materie de crestere a copilului, dar nici mamele nu le au, ci le dezvolta. O femeie care nu ii permite sotului ei sa aiba grija de copii de la cap la coada, de teama ca cine stie ce ar face, ii transmite practic ca nu are incredere in el. A fi mama si a fi tata se invata din exercitiu!

4. Partenerul este, pur si simplu, imatur
Trebuie raspuns la intrebarea: sotul meu este cu adevarat imatur sau eu il tratez ca pe un copil pe nedrept? Raspunsul si-l da fiecare femeie in parte. Totusi, daca el nu stiu sa-si gestioneze banii, nu se descurca sa aiba grija de copii, iese foarte des in oras cu prietenii si se intoarce dimineata, atunci este clar nevoie de o discutie serioasa! Acest tip de comportament arata ca sotul in cauza a ramas la varsta de 20 de ani si nu s-a responsabilizat deloc.

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *