Search for content, post, videos

Semne ca tehnologia iti distruge viata de cuplu

Nu-ti imaginezi viata care smartphone sau fara internet, dar daca acestea au invadat efectiv timpul petrecut in doi se prea poate ca relatia de cuplu sa aiba multe de suferit.

 

Luati masa in oras sau acasa si el/ea sta mai mereu cu ochii in telefon? Va bagati la culcare, iar in pat, pe langa voi doi, sunt si toti prietenii lui/ai ei de pe Facebook? Astfel de comportamente arata ca tehnologia a invadat viata intima in cuplu. Dar mai sunt si alte semne asociate folosirii excesive a dispozitivelor tehnologice care dezvaluie riscul alienarii in relatie!

 

1. Iti pierzi timpul uitandu-te pe profilurile fostilor iubiti

 

Fie ca o faci tu, fie ca o face partenerul si ai aflat de acest lucru, o persoana care cauta, in mod constant, informatii online despre un fost iubit sau despre cineva care i-a suscitat interesul ar trebui sa-si ridice numeroase semne de intrebare cu privire la implicatia proprie in relatia actuala. Desi retelele sociale sunt un mijloc foarte accesibil de a accesa informatii si de a tine legatura, cand “tinta” este “un fost”, “o fosta” sau cineva real la care visezi inseamna ca isi sabotezi relatia din proprie initiativa.

 

2. Mai mult cu telefonul in mana decat cu partenerul in brate

 

Persoanele care-si “ating” mai des smartphone-urile, in timpul liber, si nu partenerii de cuplu atunci cand sunt impreuna manifesta un dezinteres fata de iubit/a.

 

3. Esti stresat/a ca Selfie-urile tale goale vor ajunge pe net

 

Din curiozitate, multe persoane si-au facut poze in oglinda imbracate sumar sau chiar in costumul lui Adam. Fie pe pastreaza in telefon, fie in calculator/laptop, dar traiesc cu stresul ca, la un moment dat, ele vor ajunge pe internet, mai daca au fost transmise online si altcuiva intr-un moment de “amor virtual”. Acesta este un motiv de ingrijorare care induce chiar panica celui/celei aflat/e in acea situatia, iar temerile pe termen lung, mai ales cand sunt ascunse de partenerul actual, afecteaza relatia de cuplu.

 

4. Stresul generat de statusurile relationale ale celorlalti

 

Cand au inceput toti sa fie “intr-o relatie” cu cineva pe Facebook? Cand au inceput toti sa fie “logoditi” sau “casatoriti” si pe Facebook? Si de ce este unii “prieteni online” inunda newsfeedul cu poze facute in momentele lor romantice? Desi poti da oricand “unfriend” sau “hide from newsfeed”, cand atingi o anumita varsta, aceste lucruri cresc presiune sociala cu privire la casatorie. Motiv pentru care, pe termen lung, pot aparea frustrari personale.

 

5. Stai ore in sir descifrand mesaje

 

Fie ca este vorba de mesajele primite de la partenerul de cuplu, fie ca sunt comentariile facute de alte persoane pe profilul lui, daca stai timp indelungat incercand sa-ti dai seama ce a vrut sa spuna X prin acel text este clar ca acorzi o atentie exagerata acestui tip de comunicare online si este suprasolicitant atat psihic, cat si emotional sa cauti mereu intelese ascunse intre randuri.  

loading...
<

1 comment

  • <cite itemprop="author">Afacerea ta</cite>

    Acum poti invata Limba Engleza printr-o metoda unica in Romania testata pe zeci de mii de oameni.Iata cum poti invata Limba Engleza in 21 de zile.Afli mai multe detalii pe site-ul:invetienglezaRo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *