Search for content, post, videos

Semne ca relatie de cuplu este sanatoasa

Sunt numeroase trasaturi comportamentale si relationale emblematice pentru o relatie de cuplu sanatoasa, implinitoare.

Multi dintre noi stim prea bine care sunt chiar daca uitam, in timp, sa le punem in practica: a-l asculta pe partener si a fi ascultat/a, a rade impreuna, a folosi argumente si a fi tolerant in discutiile contradictorii, a face sex periodic, a iesi in oras si asa mai departe.

 

Iata, insa, care sunt principalele 7 semne ale unei relatii de cuplu sanatoase!

 

1. Grija pentru celalalt – atat timp cat ambii parteneri sunt preocupati de bunastarea fizica, psihica si emotionala a celuilalt si incearca sa faca tot posibilul ca celuilalt sa ii fie bine, relatia de cuplu este una sanatoasa caci sta pe fundamentul securitatii in doi.

 

2. Dorinta de a incheia certurile cu ganduri bune – se intampla uneori ca, din cauza durerii cauzate de partener, a dezamagirii, unele persoane sa simta nevoia sa se razbune. Insa o relatie sanatoasa implica si capacitatea de a trece peste propriul ego ranit spre binele relatiei, dar si capacitatea de a privi in ansamblu viitorul in doi, astfel ca se trece mai usor peste certurile ocazionale, fara a purta resentimente.

 

3. Partenerii stiu ca certurile sunt firesti si de asteptat – o relatie de cuplu sanatoasa presupune ca ambii parteneri sa fie constienti ca este imposibil sa traiasca impreuna fara sa aiba si discutii in contradictoriu, certuri si ca astfel de momente sunt firesti si de asteptat in orice relatie. Secretul fericirii sta, de fapt, in capacitatea de a trece peste, de impacare.

 

4. Partenerii stiu pentru ce merita sa se certe – conflictul in relatia de cuplu este firesc, dar mai conteaza si natura lui. Chiar daca partenerii de cuplu se cearta, atat timp cat poarta astfel de discutii in contradictoriu doar pe chestiuni cu adevarat importante pentru relatia lor, asadar NU pe nimicuri, inseamna ca stiu pentru ce merita sa insiste cu argumente si pentru ce nu.

 

5. Vorbesc-asculta / asculta-vorbesc

 

O relatie sanatoasa de cuplu implica si capacitatea partenerilor de a se asculta unul pe celalalt, de a tine cont de dorintele celuilalt.

 

6. Nu se simt judecati sau pusi la perete

 

Partenerii care se simt liberi sa spuna si sa actioneze cum le dicteaza inima si mintea fara a le fi teama de a fi judecati sau pusi la perete de celalalt sunt, intr-adevar, intr-o relatie sanatoasa.

 

7. Alaturi de parteneri sunt mai buni

 

Sentimentul ca esti o versiune mai buna a ta, a propriei tale persoane in viata alaturi de partener indica o relatie sanatoasa de cuplu.

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *