Search for content, post, videos

Semne ca relatia de cuplu e stabila si ca are perspective de viitor

Ce face o relatie sa dureze in timp, ce face un cuplu sa aiba perspectiva unui viitor in doi? Desi nu exista o „reteta” a fericirii in cuplu, exista anumite semne care dezvaluie atat gradul de devotament intre parteneri, cat si sansele sporite la o relatie trainica!

 

Imbratisarile in timpul somnului

 

Partenerii de cuplu care obisnuiesc sa se ia in brate unul pe celalalt in timp ce dorm, aproape in mod inconstient, au mai multe sanse la un viitor in doi decat cei care dorm fiecare pe partea lui de pat, fara sa se atinga. Dorinta de a-l simti aproape pe celalalt, chiar si in momentele in care nu esti constient de tine, in timpul somnului, este un bun indicator al sanselor de a avea un viitor in doi.

 

„Multumesc” conteaza la fel de mult ca „Te iubesc”

 

Sentimentul de recunostinta in cuplu conteaza la fel de mult ca cel de iubire. Insa si mai mult conteaza exprimarea gratitudinii prin simplul cuvant „Multumesc”. Cu cat partenerii isi exprima recunostinta fata de comportamentul, gesturile si actiunile celuilalt, cu legatura emotionala dintre cei doi este mai stransa, mai stabila, indicand astfel sansele unei relatii de lunga durata.

 

Barbatul este sanatos si optimist

 

Cu cat starea de sanatate a barbatului din cuplu este mai buna si cu cat el este mai optimist, cu atat sansele unei relatii de durata cresc. La aceasta concluzie au ajuns cercetatorii Universitatii din Chicago (SUA) dupa ce au analizat aproape o mie de cupluri care au avut durata medie a relatiei de 39 de ani. Starea de spirit si de sanatate a barbatului este mai importanta decat cea a femeii, se arata in cercetarea publicata in „Journal of Marriage and Family”. Motivul?

Femeile prezinta, prin natura lor, un instinct de a ingriji pe cel de langa, practic, instinctul matern, de a proteja si a asigura binele celuilalt. Cu cat barbatul este mai sanatos si optimist, cu atat femeia se simte mai implinita si mai multumita de ea insasi in relatie, caci percepe, chiar si inconstient, ca isi indeplineste cum trebuie rolul in relatia de cuplu.

 

Practic, starea de bine a barbatului o mentine pe cea a femeii, iar cele doua aspecte esentiale sunt esentiale pentru o relatie cu perspective de viitor.

 

Limbaj comun

 

Partenerii care au expresii comune pe care le folosesc, al caror limbaj este similar si care se inteleg intre ei chiar si atunci cand ceilalti prezenti in jurul lor nu inteleg o iota din ce spun unul catre celelalt prezinta sanse sporite la o relatie de lunga durata caci arata ca partenerii sunt pe aceeasi lungime de unda.

 

Se saruta pasional

 

Cum sa nu te saruti cand esti intr-o relatie de cuplu? Ei bine, exista numeroase cupluri cu vechime care inlocuiesc saruturile pasionale cu pupatul pe buze. Exista parteneri in cuplu care-si dau seama cu oroare ca de ceva timp ei nu au mai simtit limba celuilalt. In schimb, cuplurile care nu inceteaza sa se sarute pasional si care au o placere deosebita in a face doar asta prezinta sanse sporite la o relatie durabila.

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *