Search for content, post, videos

Semne ca partenerul tau te manipuleaza

Destul de ironic, in relatiile in care ar trebui sa primim dragoste, ingrijire si sprijin, uneori ajungem sa fim controlati ca o marioneta de catre partenerul nostru.

Retineti ca toate informatiile furnizate in acest articol sunt subiective si nu ar trebui sa fie aplicate in fiecare situatie.

1. Tu esti mereu de vina

Manipulatorii impartasesc o abilitate comuna: sunt cu adevarat excelenti in a va face sa va simtiti vinovati chiar si atunci cand nu sunteti.

Ti-ai rugat vreodata partenerul sa te ajute si ai primit un raspuns de genul: „Nu crezi ca s-ar putea sa fiu ocupat? Ti-am spus inainte ca am multe lucruri de facut! De ce te gandesti mereu doar la tine?” Iar tu esti vinovat doar pentru ca ai cerut ajutor.

In acest caz, partenerul dvs. este cel mai probabil unul din acei cativa oameni in jurul carora intreaga lume se invarte.

Barrie Davenport sugereaza urmatoarele sfaturi pentru a rezista unei astfel de manipulari:

– Realizati ca partenerul dvs. incearca sa va controleze.
– Stai calm.
– Adu-le aminte ca sunt adulti si ca ar trebui sa fie responsabili pentru comportamentul lor.

2. Ei sunt mereu victima

Cui nu i-ar fi mila de o pisicuta amarata? Asa vor manipulatorii sa ii vezi. Viata lor este atat de dificila si plina de mizerie incat trebuie sa fii compatimitor fata de nenorocirile lor (si sa ii ajuti cu munca suplimentara pe care au primit-o astazi).

Manipulatorii folosesc acest truc pentru a cere o „favoare” sau cand incearca sa evite responsabilitatea. Daca observati ca partenerul dvs. va ofera adesea multe povesti emotionale despre nenorocirile vietii, acest lucru ar putea fi cazul. Cu toate acestea, nu confunda acest lucru cu partenerul dvs. care impartaseste sentimentele sale cu dvs., pe care le fac pentru a obtine sprijin. Un manipulator incearca sa obtina beneficii.

3. Te provoaca

Daca un manipulator nu mai are argumente, ar putea incerca sa te provoace in ultima instanta. Ar putea spune lucruri care ar face o persoana normala sa puna la indoiala un simt al unui manipulator sau sa faca orice pentru a declansa emotii negative si a te supara.

Scopul acestui lucru este sa va implicati intr-o incurcatura inutila si sa va faceti sa spuneti ceva pe care manipulatorul il poate folosi in apararea lor. Spuneti-le ca ceea ce spun ei nu are sens – sunteti garantat ca nu veti vedea o tragedie mai rea decat o piesa Shakespeare.

Daca observati acest comportament, este esential sa ramaneti linistiti si sa nu cedati provocarii. Doar incercati sa aduceti conversatia inapoi la subiect. Dar daca partenerul dvs. continua sa se comporte in acest fel, este mai bine sa incheiati conversatia politicos.

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *