Search for content, post, videos

Semne ca iti distrugi relatia

Cand ceva nu merge bine in relatie tindem sa dam vina pe partener, insa e nevoie de doua persoane pentru a construi o relatie si este imposibil sa fie vina unuia singur in tot ce se intampla.

Esti dependent/a de mobil
Daca iti petreci majoritatea timpului liber pe telefon poate deveni o dependenta, una daunatoare relatiei. Incearca sa inlocuiesti telefonul cu altceva. Citeste o carte sau fa-ti planuri.

Nu poti stabili prioritati
Daca ai un program incarcat care nu iti permite sa ai o viata personala, stabileste faptul ca este pe lista de prioritati. Exista o metoda 2/2/2 care te va ajuta sa iti salvezi relatia: mergeti la intalnire o data la 2 saptamani, mergeti undeva un weekend o data la 2 luni si in vacanta o data la 2 ani.

Nu il sustii
Un simplu „multumesc” pare atat de obisnuit ca multi uita sa il spuna. Totusi, daca cel iubit face ceva pentru tine, nu uita sa iti arati aprecierea. Oricine are nevoie sa auda acest cuvant, asa ca multumeste-i pentru lucrurile simple in mod regulat.

Vorbiti in mod formal
Oamenii care se iubesc vorbesc deschis si sincer. Impartaseste emotiile, detaliile zilei si asculta-l pe cel drag. Gandeste-te la intrebari care ii arata ca iti pasa. In loc sa il intrebi „Cum a fost ziua ta?”, incearca sa il intrebi „Care a fost cea mai interesanta parte a zilei tale?” sau „Ce te-a facut sa razi azi?”

Daca te deranjeaza ceva la partenerul tau, spune-i fara repros. Nu ii spune „Nu indrazni sa spui asta!”, spune-i „Vorbele tale ma supara.”

Te enervezi din lucruri marunte
Nu incerca sa il schimbi total pe cel drag. Trasaturile lui diferite sunt cele pentru care il iubesti. Este mai bine sa il faci sa vada singur rezultatele actiunilor tale. Daca sotul tau isi lasa sosetele imprastiate peste tot, spune-i ca ajung in masina de spalat doar daca le pune in cosul de rufe. Cand va ramane fara sosete curate nu va mai fi nevoie de cuvinte.

Nu poti negocia
Concentreaza-te pe rezolvarea problemelor impreuna. Incearca sa discuti problema inainte sa ajunga in punctul de fierbere. Cand purtati o discutie importanta, atinge-ti partenerul pentru a-l face sa se simta confortabil. Aminteste-ti regula de: o problema, o discutie.

In timpul unei certuri, pleaca din camera pana ce te calmezi. Doar atunci vei putea sa porti o discutie cu rezultat productiv.

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *