Search for content, post, videos

Ce spune felul de a pasi despre tine. Are legatura cu secretul fericirii

Felul in care mergem are un impact major asupra modului in care ne simtim, relatia de influenta fiind valabila si viceversa.

 

Postura corpului si modul in care pasim are un impact direct asupra starii noastre emotionale. Iar aceasta legatura de cauzalitate este usor de demonstrat: incercati sa imitati mersul altor persoane. Daca pasiti molcom, tinandu-va umerii lasati si capul lasat, se prea poate sa intrati intr-o stare de tristete. Dar daca pasiti ferm, tinandu-va umerii relaxati, dar drepti si capul sus, veti dobandi in cateva secunde o senzatie de incredere in fortele proprii de-a dreptul surprinzatoare!

 

Asadar, un mic efort depus in modul in care mergem, in care pasim, ne poate schimba ziua in bine! Evident, asta nu inseamna ca este suficient sa pasim apasat si sa tinem capul sus pentru a ne simti fericiti, insa sansele de a obtine si de a mentine o stare de bine cresc exponential odata cu adoptarea unui pas ferm, sustinut.

 

Totusi, fiecare om are propriul fel de a merge. Unii pasesc ferm, altii delicat, unii au un mers desantat, altii foarte bine calculat, cel putin in ochii celorlalti. Insa, oricum ar fi, mersul nostru ne divulga deopotriva starea de spirit generala, trasaturi de caracter si chiar perspectiva noastra asupra propriei vieti, daca mai avem sperante si visuri sau daca am cazut intr-o stare de dezolvare de o perioada lunga de timp.

 

Din acest motiv persoanele care au, de regula, o stare de spirit general buna pasesc cu mai multa incredere, mai ferm, avand un mers mai energic decat ceilalti. Persoanele increzatoare in fortele proprii si curajoase fac pasii mai mari.

 

Pe de alta parte, persoanele care pasesc foarte apasat, uneori dand senzatia ca se cutremura pamantul sub pasii lor, nu o fac pentru ca ar avea o greutate corporala peste limita normala. Dimpotriva! Persoanele care pasesc foarte apasat sunt bine ancorate in realitate si foarte perseverente. Totusi, acest stil de a merge poate denota, pe langa perseverenta, si inflexibilitate.

 

Oamenii care pasesc lent, dand impresia ca-si tarasc picioarele dupa ele denota lipsa de energie. Acest fel de a merge poate indica o stare de oboseala in momentul respectiv. Insa daca asa pasesc deobicei inseamna ca persoanele respective sunt marcate, cel mai probabil, de o stare de tristete, chiar depresie de o perioada lunga de timp si ca au o perspectiva sumbra asupra propriei vieti, fiind incercati de un puternic sentiment de dezolare.

 

Mersul de catwalk, pe care-l adopta mai ales femeile, arata nevoia de a fi vazut, de a fi observat. Mersul de catwalk spune practic: „Uitati-va la mine!”. Acest fel de a merge este specific mai ales persoanelor cu un ego foarte mare, care se simt superioare celorlalti, fiind asociat mai cu seama oamenilor narcisisti. Exista, totusi, si exceptii. Nu trebuie sa judecam mereu dupa aparente!

 

Mersul cu mainile in buzunar este un alt stil de a pasi specific persoanelor nesigura pe propria imagine corporala, care nu se simt bine in propria piele sau in hainele pe care le poarta in momentul respectiv.

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *