Search for content, post, videos

Secretele unei casnicii fericite care te pot feri de terapia de cuplu

O casnicie inseamna o munca in echipa constanta, iar rutina si clasicele probleme ale vietii care apar involuntar pot crea suficiente probleme incat sa determina un cuplu sa ajunga la un terapeut de cuplu sau, mai rau, la divort.

 

Pentru a-ti menaja nervii, sufletul, dar si buzunarul, poti recurge la acele „chestiuni” identificate chiar de terapeutii de cuplu ca fiind esentiale pentru o casnicie fericita, ferindu-te astfel de lungi sedinte de terapie de cuplu si chiar de divort.

 

1. Onestitatea fata de propria persoana

 

Pastreaza-ti propria identitate, propriile teluri, propriile visuri si propriile pasiuni. O femeie nu trebui sa devina doar sotie dupa casatorie. Daca-si pierde propria identitate se va trezi la un moment dat ca nu se mai regaseste in casnicie, iar de acolo, fara terapie de cuplu sau individuala, singura directie este divortul. Asadar, pastrarea propriei identitati este esentiala atat pentru sot, cat si pentru sotie daca-si doresc cu adevarat o casnicie fericita, considera profesorul doctor in psihologie John Mayer.

 

2. Pune viata sexuala in serviciul casniciei

 

Sotii nu trebuie sa aiba pretentia ca sexul salbatic de la inceput va fi la fel pe tot parcursul casniciei, insa orice ar fi el trebuie sa fie constant si ocazional neasteptat pentru a mentine intimitatea si dorinta sexuala in cuplu, considera Tina Tessina, autoarea volumului „Money, Sex and Kids: Stop Fighting About the Three Things That Can Ruin Your Marriage”. Iar una dintre cele mai bune metode de a tine vie atractia sexuala este disponibilitatea partenerilor de a incerca ceva nou din cand in cand, fie ca este vorba de a juca roluri in pat, fie ca este vorba de a fugi acasa in pauza de masa pentru o partida scurta de sex, fie de a face sex in natura intr-o excursie la munte.

 

4. Multumeste!

 

In societatea cinica de astazi am uitat sa spunem „multumesc”, insa acest mic cuvant prin care ne exprimam recunostinta poate face minuni intr-o relatie de cuplu, intr-o casnicie. Manifestarea recunostintei este un mod de a-ti arata aprecierea fata de partener, iar feedbackul va fi pe masura.

 

5. Compromisul necesar

 

Munca in echipa in casnicie nu poate eluda compromisul. Practic, nu exista o casnicie, fericita sau nefericita, fara compromis. Insa trebuie stabilite granitele compromisului in fiecare casnicie pentru ca, atunci cand el solicita sacrificarea a prea multe din partea unuia dintre parteneri, se instaleaza inevitabil frustrarea, nemultumirea si nefericirea in cuplu. Este intr-adevar o arta a reusi sa completezi perfect nevoile in cuplu, insa este o arta pe care, cu bunavointa, rabdare si intelegere, o pot desavarsi sotii.

 

5. Sa stii ce e important pentru tine

 

Cea mai frecventa cauza a certurilor in casnicie este diferenta de nevoi dintre parteneri, de la sex la bani la familie. Spre exemplu, unul dintre parteneri prefera sa petreaca timp in familie in timp ce celalalt prefera sa iasa in oras cu fel de fel de oameni. Sau un partener considera cheltuieli inutile toate achizitiile pe care le face celalalt. Disputele apar repede in astfel de situatii. Totusi, ele pot fi evitate daca sotii isi marturisesc sincer ce este cu adevarat important pentru ei, pentru fiecare in parte, iar celalalt intelege ca nu trebuie sa faca rabat la astfel de chestii.

 

6. Certuri vor aparea, fara indoiala

 

Ambii parteneri trebuie sa accepte ca nu exista casnicie fara certuri. Odata ce isi asuma acest aspect inevitabil al unei relatii de lunga durata, vor reusi sa gestioneze cu mai mult calm si mai multa bunavointa situatiile tensionate care vor aparea.

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *