Search for content, post, videos

Secrete ale cuplurilor fericite

Pentru a avea o relatie fericita si a fi un model bun pentru copilul tau trebuie sa va imbunatatiti abilitatile comunicationale urmand cateva sfaturi simple. Aceste ponturi va vor ajuta sa pastrati linistea in familiile voastre si va intariti relatia.

Alege bataliile potrivite

Inainte de a te enerva si a provoca o cearta atunci cand partenerul greseste, pune-ti intrebarea „Cat de mult ma afecteaza?”. Daca actiunile lui nu te afecteaza in nicio masura, evita reprosurile.

 

Investigheaza

Atunci cand greselile lui au consecinte asupra ta, nu adopta o atitudine ostila. Afla ce s-a intamplat cu adevarat, punand intrebari pe un ton neutru.

Exprima corect nemultumirile

Cand ceva te nemultumeste, explica-i ceea ce iti doresti sa se intample, nu ceea ce nu-ti doresti.

Evita formula – fa ce vrei

Nu adopta o atitudine pasiva pentru a evita o cearta. Trebuie sa luati deciziile impreuna. Nu pune responsabilitatile doar pe umerii lui.

Stabileste reguli

Daca partenerul tau face ceva gresit, care te afecteaza in mod direct  nu te enerva. Incerca sa gasesti o solutie pe termen lung.

 

Arata-i ca iti pasa

Nu uita sa iti intrebi atat sotul cat si copilul ce se petrece in viata lor. Daca au fost la o intalnire importanta, la doctor sau la un eveniment, nu neglija sa ii intrebi cum s-a desfasurat activitatea respectiva.

Evita discutiile inutile

Nu te lasa prinsa in discutii in contradictoriu pe subiecte lipsite de importanta, precum numele unui restaurant, o anumita adresa sau detalii despre o celebritate. Pentru a va lamuri, apelati la internet sau la prieteni.

Ofera un motiv atunci cand iti ceri scuze

Un simplu imi pare rau poate suna fals. Incearca sa ii oferi motivul pentru care iti ceri scuze  Stabileste limite

Daca partenerul tau dezvaluie lucruri pe care tu le consideri private, in loc sa provoci o cearta, incearca sa stabilesti niste limite pe care sa le respecte pe viitor.

 

Fii recunoscatoare

O doza zilnica de recunostinta poate insemna mult pentru el. Cu toate ca sunteti impreuna de mult timp, nu subestima calitatile sale. Ofera-i zilnic un compliment legat de caracterul sau.

 

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *