Search for content, post, videos

Schimbarile fiziologice ale corpului tau cand esti indragostit

Dragostea are capacitatea de a genera schimbari fiziologice si neurologice asupra corpului uman, se arata intr-un studiu recent publicat in revista de specialitate „Neuroendocrinology”.

 

Cand o persoana este implicata intr-o relatie serioasa in care isi iubeste partenerul, iar dragostea ii este impartasita, secretia de dopamina din creier creste, iar secretia hormonului fericirii si al atasamentului – oxitocina – creste la randul sau. Potrivit unui studiu publicat in revista de specialitate „Neuroendocrinology”, dragostea prezinta beneficii majore asupra starii de bine generale a intregului organism uman.

 

Nivelurile de dopamina, de serotonina si de adrenalina cresc in momentul in care te afli langa persoana iubita, explica Jess O’Reilly, autor al lucrarii „The New Sex Bible”, rezultatul acestor schimbari fiind starea de entuziasm si excitare, euforie si fericire generala.

 

Totodata, nivelul de neuropeptide – factorii de crestere sustinuta – este mai mare la persoanele indragostite, acesti factor influentand in mod pozitiv si productia de spermatozoizi, arata un alt studiu publicat in revista „Psychoneuroendocrinology”.

 

Mainile transpirate asociate cu un nivel ridicat al emotiilor in preajma persoanei iubite este un alt semn al schimbarilor fiziologice din organism. Practic, amigdala este activata, aceasta avand un rol esential in viata emotionala, atat din perspectiva dorintei sexuale, cat si a conditionarii fricii. Activarea amigdalei la persoanele indragostite este asociata de traspirarea excesiva a palmelor, de cresterea ritmului batailor inimii, precum si de crestere tensiunii arteriale, explica Barry Komisaruk, specialist in neurostiinta.

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *