Search for content, post, videos

Sabotarea propriei fericiri in cuplu: cum iti ingreunez casnicia fara sa-ti dai seama

Majoritatea oamenilor pare sa aiba o capacitatea aproape innascuta de a-si crea de una singura probleme. Si este perfect valabil si in ceea ce priveste relatiile de cuplu, chiar casniciile, in care partenerii/sotii in fac zile negre in mod inutil si, deseori, involuntar.

 

1. A face din tantar armasar

 

Desi este o caracteristica de regula asociata femeilor, si barbatii fac din tantar armasar. Niciunul dintre reprezentantii celor doua sexe nu fac exceptie de la aceasta caracteristica. A te stresa pentru un nimic este, uneori, modul fiecaruia de a-si ocupa mintea si, uneori, chiar ziua. Spre exemplu, a tipa pentru ca partenerul si-a lasat pe jos in dormitor boxerii este o forma de a face din tantar armasar, precum si a tipa la sotie ca ii suna telefonul si ca ea iar nu si l-a luat cu ea, desi este sub dus. Majoritatea ridicarilor de ton in cuplu este inutila si, mai cu seama, daunatoare relatiei de cuplu.

 

2. A tine minte toate „relele” si a scoate ochii

 

Da, toti gresim. Femei si barbati deopotriva. Insa a tine minte ca ea a busit masina acum trei ani si a te panica la orice parcare efectuata, ridicand vocea este un mod neplacut, dar foarte eficient de a face femeia sa se simta proasta. Totodata, faptul ca el a stat cutia cu vesela noua nu inseamna ca merita mustrari constante ori de cate ori pune mana pe ceva casabil!

 

3. A da ordine

 

A avea o relatie de cuplu, o casnicie nu implica a face armata, asadar a da ordine celuilalt, a-i spune sa faca ceva pe un ton ferm si, deseori, lipsit de respect sunt abordari care nu ar trebui sa existe intr-o relatie amoroasa. A spune ce vrei pe un ton calm si a asocia si un „te rog” cererii pot avea mai multe efecte pozitive decat isi imaginea mult, ca sa nu mai vorbim ca beneficiul pe termen lung creste exponential pentru cel care stie sa spuna si „multumesc” la final.

 

4. Lipsa de incredere

 

Cand spunem lipsa de incredere, nu ne referim neaparat la gandul negru ca celalalt ar insela, ci la increderea care trebuie sa existe intr-un cuplu care nu-si spala rufele in public. Lipsa de incredere intr-o relatie poate aparea din multe alte motive decat teama de inselat. A te certa cu sotul si apoi a-ti suna sora, cea mai buna prietena sau mama pentru a te plange si a-l face cu ou si otet la telefon este un gest care genereaza lipsa de incredere. A povesti ceva sotului legat de o stare emotionala, o problema de serviciu care genereaza anxietate si apoi acesta sa se duca sa povestea altcuiva este un alt gest care poate genera lipsa de incredere. O relatie de cuplu, o casnicie rezista in timp daca partenerii sau sotii au suficienta incredere unul in celalalt si stiu ce acele aspecte importante lor, ca cuplu sau ca indivizi, raman doar in interiorul relatiei, fara a fi divulgate nimanui in exterior.

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *