Search for content, post, videos

Sa ne amintim de sarut! Secretele unui moment de neuitat

Intr-o societate tot mai preocupata de cum, cand si unde sa facem sex, multi dintre noi am uitat de primul moment cu adevarat intim: cel al sarutului.

Atentia putina sau chiar inexistenta acordata sarutului face ca unele persoane sa uite cum se saruta si sa comita greseli in sarutat.

 

Clipa in care ne sarutam prima data cu un potential partener este primul moment cu adevarat intim pe care il traim. Multi dintre noi asociem saruturile indelungi si pasionale cu inceputurile relatiei. Mai mult de atat, se intampla adesea ca sarutul “frantuzesc”, cel care implica folosirea limbii, sa fie inlocuit, odata cu inaintarea in relatie, de pupat, de presarea si eventual muscarea sau sugerea usoara a buzelor. Pentru unele femei care au la activ ani lungi de casnicie, chiar si pupatul in relatie este rar.

 

In pofida rutinei, in pofida trecerii anilor si a altor factori care ne fac sa uitam de sarut, acesta ramane un element esential al relatiei, chiar daca nu ii acordam atentia cuvenita. Din acest motiv, ar fi bine sa ne amintim cum se saruta!

 

Indiferent ca este vorba de primul sarut cu o persoana noua sau cu partenerul de o viata, acest gest intim creeaza o impresie, un moment care dainuie in psihicul si in sufletul celui care participa la el, spune Michael Christian, autor al cartii “Arta de a saruta”. El sustine ca “cu cat oamenii se saruta mai des, cu atat sunt mai capabili de a comunica la un nivel romantic”.

 

Chiar si persoanele care au relatii de lunga durata sau chiar casnicii trainice isi amintesc cu placere de primul sarut pe care l-au avut cu iubitul sau iubita. Ca a avut loc intr-o cafenea, in statia de autobuz, pe canapeaua din casa parintilor sau a unor prieteni, primul sarut cu cel iubit nu se uita, chiar daca afirmatia sunt adolescentina.

 

Insa nu toate saruturile sunt perfecte, indiferent cat de atrasi ne simtim de celalalt. Michael Christiane atrage atentia ca multe persoane se jeneaza sa spuna “celuilalt” ca nu le place cum saruta. Insa autorul cartii “Arta de a saruta” indemna la sinceritate si la diplomatie, pentru ca o posibila relatie sa nu fie ucisa in fasa din simplul motiv ca nu a fost placut sarutul.

 

Pentru a evita astfel de momente, el ne prezinta cateva dintre greselile comise in timpul sarutului.

 

In primul rand, cand doua persoane se saruta unul este dominantul si celalalt este receptivul. Acestea doua trasaturi tin de stilul de a saruta.

 

Barbatii sunt, de regula, dominantii, caci ei sunt cei care iau initiativa. Insa tocmai acest impuls de a lua fraiele in maini ii face susceptibili unei greseli des intalnite: sa fie agresivi cu limba in timpul sarutului.

 

Pe de alta parte, barbatii sustin ca una dintre greselile comise de femei in timpul sarutului este ca nu deschid gura suficient de mult.

 

Totusi, ambele sexe au cazut de acord cu privire la principala problema a sarutului: lipsa varietatii.

 

In astfel de cazuri, Michael Christiane atrage atentia asupra unei greseli de preconceptie: multe persoane asociaza sarutul cu gura. Dar sarutul nu se limiteaza la gura. Pentru a evita rutina, el recomanda acordarea atentiei sau “gustarea” si altor zone, precum ar fi coltul gurii, urechea, fruntea, sprancenele, ochii, gatul, ceafa. Christiane spune ca a musca usor buza de jos si “a ciuguli” lobul urechii sunt doua tactici care pot asigura succesul sarutului si, astfel, crearea unui moment de neuitat.

 

Pe de alta parte, Marilyn Anderson, autoarea cartii “Never Kiss a Frog: A Girl’s Guide to Creatures from the Dating Swamp”, ne recomanda “sa sarutam cu tot trupul”. Cu alte cuvinte, sa nu ne limitam doar la miscarile buzelor. Sarutul in sine inseamna apropierea fizica intre doua persoane, motiv pentru care strangerea in brate, cuprinsul spatelui sau a cefei si frangerea usoara intre degete sunt, totodata, cateva mici gesturi care completeaza sarutul frantuzesc si spun practic: “N-ai idee cat de multe pot sa fac”.

 

 

 

 

 

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *