Search for content, post, videos

S-a demonstrat! Toata lumea spune minciuni zilnic. Care e diferenta intre femei si barbati

Aproape toti oamenii mint in conversatiile purtate zi de zi in speranta de a parea mai placuti si mai competenti, au constatat psihologii Universitatii din Massachusetts (SUA).

Multi considera ca o mica minciuna nu poate rani pe nimeni, dar amploarea pe care o are, de fapt, fenomenul este cutremuratoare.

Savantii de la Universitatea din Massachusetts au descoperit ca 60% din oameni spun, in media, doua-trei minciuni in doar 10 minute de conversatie. Daca discuta este mai multa, procentul creste pana la maxim.

CITESTE SI

 

Cele mai frecvente minciuni spuse de barbati

Oamenii zic multe minciuni in conversatii, dar nu ne asteptam sa descoperim ca se minte chiar atat de mult in viata de zi cu zi, a declarat psihologul Robert S. Feldman, unul dintre cercetatorii care au efectuat studiul ce va fi publicat in iunie in revista de specialitate Jurnalul de Psihologie Sociala Primara si Aplicata.

Rezultatele studiului mai arata ca natura minciunilor femeilor difera de cea spusa de barbati. Feldman a atras atentia ca reprezentantii celor doua sexe spun neadevaruri in mod diferit. Femeile au tendinta de a minti o persoana cu intentia de a o face sa se simta bine, fiind vorba de asa-zise minciuni altruiste, in timp ce barbatii mint cu scopul de a se pune pe ei, insisi, intr-o lumina mai favorabila.

 

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *