Search for content, post, videos

Relatie esuata? 7 semne care-ti arata ca trebuie sa te desparti

A te desparti de partener pentru ca te-a inselat este mai simplu decat a pune punct unei relatii in care partenerul sau tu nu ati comis greseli evidente, dar in care planeaza o stare de nemultumirea generala.

Daca unul dintre parteneri a inselat sau isi doreste sa intemeieze o familie, cu copii si tot tacamul, iar celalalt nu are nici cea mai mica tragere de inima in acest sens, atunci este mai usor sa pui punct relatiei de cuplu pentru ca stii exact motivul pentru care nu mai functioneaza. Dar ce faci atunci cand nu exista greseli sau nepotriviri evidente intre parteneri? In astfel de momente, partenerii se complac adesea in relatia de cuplu asupra careia planeaza o stare de nemultumire generala. Totusi, exista semnale clare care-ti indica faptul ca relatia nu are niciun viitor si ca este pentru binele amandurora sa pui punct.

1. Va certati din orice

Cand felul in care ai asezat tacamurile pe masa sau ceaiul pe care l-au cumparat pot genera discutii aprinse in contradictoriu, atunci este clar ca despartirea este cea mai buna „solutie” pentru relatie. Orice cuplu se cearta, insa daca certurile pornesc, efectiv, din nimicuri, atunci acel cuplu nu este menit sa ramana legat.

2. Faci tot posibilul ca sa nu ajungi acasa

Atunci cand preferi sa stai peste program la serviciu, atunci cand iti cauti activitati separat de partener sau cand, pur si simplu, gasesti modalitati pentru a lipsi de acasa in perioada de timp in care este partenerul in casa, este clar ca incerci sa eviti sa te afli in prezenta lui, iar o relatie „in absenta” nu se poate intretine.

3. Te deranjeaza tot la partener

Nu suporti cum isi soarbe cafeaua de dimineata, nu-ti place camasa aleasa pentru serviciu sau te scoate peste masura din minti faptul ca-si lasa paharul de apa in living, atunci e clar ca nu-ti mai suporti partenerul, nu neaparat gesturile lui minore. Daca aproape orice actiune a partenerului iti genereaza o stare de nervozitate, atunci este momentul sa spui „stop” relatiei de cuplu.

4. Gasesti toate scuzele posibile pentru a nu face sex

Stai mai mult in baie in speranta ca partenerul va adormi in pat asteptandu-te doar ca sa nu faci sex, iti stabilesti dinainte sa intri in casa, dupa serviciu, ca vei acuza niste dureri de cap/spate/stomac (orice) pentru a-i da de inteles ca starea ta fizica nu poate suporta si activitate sexuala, sau gasesti orice alta scuza pentru a nu face sex? Ei bine, a nu-ti dori deloc partenerul din punct de vedere sexual echivaleaza cu o relatie esuata careia trebuie sa-i pui punct.

5. Abia astepti sa iesi in oras cu prietenii

Iti planifici mai multe intalniri cu prietenii, cu prietenele, cu colegii de munca sau cu vechi cunostinte in care nu-ti incluzi partenerul si abia astepti sa „evadezi” de acasa? Atunci cand ajungi sa aloci mai mult din timpul tau liber oricarei alte persoane din anturajul tau decat partenerului este un semn clar ca este momentul potrivit pentru a te desparti.

6. Iti suscita interesul alte persoane

Te trezesti tanjind dupa alta femeie/alt barbat? Iti imaginezi cum noul coleg de munca iti face curte? Sau abia astepti sa „nimeresti” in lift cu asistenta de la cealalta firma din cladirea de biroul in care lucrezi? Atunci cand alte persoane iti suscita interesul emotional si/sau sexual, este cazul sa-ti revizuiesti relatia de cuplu.

7. Nu-ti poti imagina impreuna un viitor

Nu trebuie neaparat sa ai ganduri de maritis/insuratoare pentru a putea sa-ti imaginezi un viitor cu partenerul de langa tine, chiar daca ar fi vorba de un viitor pur ipotetic. Insa, daca gandul ca voi doi ati fi impreuna peste 10-20 de ani te inspaimanta, atunci este clar ca excluzi cu toata fiinta ta posibilitatea unui viitor impreuna. Nu are niciun sens sa continui relatia daca nu lasi loc la mai mult pentru viitor decat ai in prezent.

 

 

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *