Search for content, post, videos

Relatie de durata sau trecatoare? Toate semnele care arata daca sunteti sau nu facuti unul pentru celalalt

Pe parcursul unei relatii de cuplu, dar mai ales la inceputul acesteia este dificil pentru parteneri sa-si dea seama daca sunt facuti unul pentru celalalt.

Inflacararea specifica inceputurilor de relatii ingreuneaza analiza obiectiva a sentimentelor si a traiectoriei emotionale in randul partenerilor de cuplu. Astfel ca multe persoane isi dau seama, cu adevarat, abia dupa trecerea timpului daca partenerul este perechea ideala. Exista insa semnale care pot fi citite din timp pentru a-ti da seama daca tu si partenerul sunteti facuti unul pentru celalalt!

1. Exista o puternica dorinta de impartasire. Din toate punctele vedere, chiar si la inceputul relatiei, cand inca nu a fost consolidata o incredere trainica, simti nevoia sa-i povestesti partenerului tot felul de detalii din trecutul tau pe care altora nu le-ai spus si esti viceversa curioasa sa afli cat mai multe despre el.

2. Cauti prezenta si confortul iubitului chiar si in momente grele, pline de tensiuni sau de durere, iar el este acolo sa-ti ofere confort emotional.

3. Nu ai nicio intentie sa schimbi esenta partenerului, in ciuda faptului ca exista mici aspecte care te sacaie la el. Acest lucru implica un respect profund fata de partener, dar si capacitatea de a face compromisuri care iese in evidenta, mai cu seama, in relatiile cu adevarat serioase sau, cel putin, cu sanse mari de izbanda in viitor.

4. Te simti mandra de el in orice situatie, indiferent ca ati dat nas in nas cu seful tau sau cu parintii tai la cumparaturi.

5. Involuntar, in ciuda tuturor eforturilor, mintea iti cutreiera cu placere in viitor, acolo unde te vezi cu partenerul peste ani si ani.

6. Indiferent de cearta pe care o aveti, stii ca el nu va face nimic in detrimentul tau, ca-ti respecta parerea si ca te asculta.

7. Daca exista diferente majore intre voi, care ar putea sa aiba un impact major asupra relatiei in viitor (diferenta de educatie, de bani, de religie), esti dispusa sa le discuti si sa le rezolvi acum, sa ajungeti la un consens.

8. Puteti rade impreuna din orice.

9. Simti ca nu este nevoie sa-ti „editezi” gandurile inainte de a le pune in cuvinte. Poti spune orice, fiindu-ti absolut natural sa fii tu insati.

10. Te simt confortabil cand iese cu prieteni de-ai lui, indiferent daca sunt femei sau barbati, la fel si cum el este ok ca tu sa iesi in oras cu prieteni de-ai tai. Fiecare respecta viata sociala a celuilalt si nu are pretentia de schimbare in vreun fel.

 

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *