Search for content, post, videos

Relatie abuziva? Cum se comporta, de fapt, un partener abuziv

Un barbat poate fi deopotriva educat si realizat profesional, dar si abuziv, contravenind preconceptiei sociale privind genul de om care genereaza o relatie abuziva!

Preconceptia sociala vizazi de un barbat abuziv este formata din trasaturi relativ clar definite: nivel educational redus, venituri mici sau chiar inexistente, consum de alcool pana la dependenta, caracter violent. Desi acest tip de barbat exista, natura abuziva nu imbraca doar aceasta forma, mai cu seama cand vorbim de abuzul psihologic intr-o relatie, mult mai raspandit decat cel fizic si, deseori, precursor al abuzului fizic.

In realitate, exista trasaturi de caracter sau conditii sociale care pot indica un barbat abuziv din punct de vedere psihic care contravin preconceptiei sociale.

1. Un barbat abuziv poate fi cu adevarat realizat profesional, determinat si foarte perseverent in munca, deseori peste masura de competitiv, asigurand un nivel de trai ridicat familiei sale. Insa, un barbat abuziv care castiga foarte bine va avea mereu grija sa-i faca pe cei carora le ofera nivelul de trai ridicat sa se simta vinovati si vesnic indatorati lui doar pentru a avea control psihologic asupra lor.

2. Un barbat abuziv da deseori dovada de bunatate, reusind sa faca o impresie foarte buna celor din jurul lui prin modul in care sare in ajutorul celor care nici macar nu o cer. Insa, din pacate, o face doar in interes propriu si apoi va incerca sa-si „recastige” inzecit gestul bun facut.

3. Un barbat abuziv psihic are grija sa mangaie exact rana pe care a produsa in celalalt, dar va repeta sa il raneasca cu prima ocazia, dand dovada de o duplicitate bolnava.

4. Un barbat abuziv este deseori exagerat de protectiv, limitand chiar puterea de actiune a celor pe care „ii protejeaza”. De la interzicerea iesirilor in oras sau a anumitor actiuni care il fac pe el sa simta ca nu are control pana la preluarea tuturor bunurilor fizice pe care le are cealalta persoana, bineinteles, „spre binele ei”, un barbat abuziv tranforma protectia in lipsire de libertate de actiune.

5. Un barbat abuziv psihic va sustine intotdeauna ca iubeste peste masura si ca actioneaza spre binele partenerei sale, in ciuda faptului ca o raneste.

6. Un barbat abuziv emotional este un excelent manipulator incat determina victima-partenera sa ii fie foarte greu sa il paraseasca.

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *