Search for content, post, videos

Regulile de aur ale despartirii: ce trebuie sa stie cine iubeste si lasa, dar si cel care este parasit!

Despartirile sunt momente de cumpana atat pentru cei care decis sa incheie o relatie de cuplu, cat si pentru cei care sunt parasiti. Insa, anumite reguli de comportament si atitudinea pot face momentul sa treaca mai usor.

 

Regulile de aur ale despartirii pentru cei care isi parasesc partenerii:

 

1. Nu incheia o relatie printr-un mesaj. Este de prost gust, o dovada de lipsa de respect si de buna crestere, de lasitate, precum si un „marlanism” grosolan sa inchei o relatie trimitand un mesaj, indiferent ca este vorba de un mail sau de un sms. Atata timp cat exista posibilitate unei intrevederi „face to face”, aceasta trebuie sa aiba loc.

 

2. Nu spune „Am nevoie de timp pentru mine” in loc sa spun „Vreau sa ne despartim”. Daca procedezi astfel, lasi loc sperantei in sufletul partenerului pe care intentionezi sa-l lasi. Practic, transmiti un mesaj eronat. Chiar daca este uneori dificil sa spui fata in fata „Nu functioneaza, vreau sa ne despartim”, este cel mai „curat” mod de a lasa pe cineva. In felul acesta, eviti telefoanele ulterioare si toate incercarile celui parasit de a reinnoda relatia.

 

3. Cand ai discutia despre despartire, prezinta trei motive elocvente pentru care iti doresti acest lucru. Cand spui partenerului ca vrei sa inchei relatia, o sa-ti ceara, evident, si motivele pentru care ai ajuns in acest punct. Nu te poticni in argumente minore si situatii stupide care nu ar fi dus in veci la o despartire, ci stabileste-ti dinainte trei motive solide pentru care vrei sa te desparti. Indiferent cat de dureros este sa auzi unele cuvinte, dar sa le si rostesti, sincerele afirmatii precum „Nu te mai iubesc” si „Nu te mai doresc sexual” sunt mai binevenite decat tentativele de a te invarti in jurul cozii.

 

4. Fii bland, sincer si respectuos. Chiar daca argumentatia ta doare, nu inseamna ca nu pot fi bland din tonul vocii si din privire. Sinceritatea este totodata o cale exceptionala de a dovedi ca respecti persoana celuilalt si ca nu vrei sa-l minti sau sa fii nedretp fata ce ei.

 

Regulile de aur ale despartirii pentru cei parasiti:

 

1. Nu trimite mesaje de ura sau razbunare! Daca simti ca a scrie este singurul mod prin care iti poti elibera frustrarea si durerea, scrie cat vrei. Pune pe foaie (sau intr-un fisier Word) toate trairile tale, toate gandurile tale ascunse. Dar orice ar fi nu trimite acele randuri partenerului care te-a lasat. Lupta din rasputeri cu propriile porniri pentru ca mesajele tale sa nu ajunga in emailul sau. Daca nu reusesti, totusi, sa te abtii, ii vei dovedi ca a avut cat se poate de mare dreptate sa te lase. Plus ca nu stii cum va reactiona celalalt. Poate va face la fel si te vei trezi cu un mail usturator sau, mai rau, va face publice toate secretele tale.

 

2. Rupe legatura cu el total. Atata timp cat insa suferi dupa cel care te-a parasit, sterge-l din viata ta si nu incerca sa iei legatura cu el sub nicio forma. Sterge-i numarul de telefon din agenda, chiar daca tu ti-l amintesti, ascunde cadourile de la fostul partener sau orice lucru care-ti aminteste de el. Nu face lucruri nesabuite precum a te duce in barul in care stii ca se intalneste cu prietenii, nu-l urmari obsesiv pe Facebook sau pe alta retea sociala. Iti faci mai mult rau decat bine si prelungesti perioada de suferinta. Abia dupa ce te-ai linistit, poti sa ai contact cu el, dar nu pentru ca faci tu posibila restabilirea legaturii, ci pentru ca se intampla pur si simplu sa mergeti la aceeasi petrece, spre exemplu.

 

3. Nu acorda mai multa atentie sexului de dupa despartire decat are. Se intampla adesea ca, in pofida tuturor masurilor de precautie, doua persoane care tocmai ce s-au despartit sa mai aiba parte de cateva partide de sex. Ei bine, daca se intampla o data, atunci asta e. Daca se intampla de mai multe ori, opreste-te de indata. Nu considera o partida de sex ca o reimpacare, ci dimpotriva, ca pe un moment concret de incheierea socotelillor.

 

4. Aminteste-ti ca nu este singura si ultima ta relatie amoroasa. Chiar daca tu ai senzatia ca este sfarsitul lumii, ei bine, nu este! Vei mai avea parte si de alte relatii, de alte iubiri si, cu siguranta, si de alte suferinte. Dar toate la timpul lor. Nu exista pentru nimeni o singura persoana potrivita.

 

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *