Search for content, post, videos

Cum iti sabotezi involuntar relatia si ce fel sa-ti controlezi sentimentele

Sunt oameni care isi ies din fire destul de des ba mai mult, au si o anumita frica de succes. Impreuna insa, aceste doua lucruri pot sabota o multime de relatii inca inainte de a incepe.

Acest autosabotaj este destul de comun, chiar daca iti e greu sa crezi asa ceva. Cu cat o relatie este mai serioasa, cu cat investesti mai multe sentimente si energie in ea, cu atat mai mare este riscul in cazul in care lucrurile nu functioneaza si deci, frica de esec. O frica care intr-o anumita masura apare normal, ca si mecanism de aparare al psihicului. In ciuda eternei cautari a iubirii, ne este frica de ea si de multe ori incercam sa ne controlam sentimentele pentru a minimiza pe cat posibil sansele unei inimi frante. E o intreaga “lista” de reguli pe care oamenii le folosesc pentru a evita sa se indragosteasca, pentru a-si controla emotiile, sentimentele si felul in care percep persoanele de sex opus. Iata cateva dintre acestea:

   Momentul perfect

   Multi oameni incearca sa se controleze, evaluand timpul necesar pentru a-si da frau liber intr-o relatie ca fiind minim de 3, 4, 6 luni. Ceea ce nu isi dau seama e ca astfel, probabil au pus capat unor relatii promitatoare inainte de a putea sa-si dea seama ca partenerii lor merita efortul. Pentru ca nu e posibil sa iti controlezi sentimentele cand vine vorba de iubire si, partenerul are nevoie de dragoste la randul lui daca o ofera. Nu ar trebui sa existe un termen limita al iubirii intr-o relatie. Daca e sa se intample se intampla, daca nu, nu. E atat de simplu. A, si nu uita, daca simti ceva, nu te gandi daca e bine sau nu. Da-ti frau liber sentimentelor. Uneori vei pierde, alteori vei castiga. Daca vrei sa castigi insa, urmeaza acest sfat.

   Pastrarea mobilitatii

   Unii barbati relationeaza casatoria cu sfarsitul posibilitatilor lor de miscare profesionala. Cu alte cuvinte, isi inchipuie ca burlacia le va permite mult mai usor sa se mute intr-un alt oras daca slujba le-o cere, sa-si testeze diferite alte oportunitati in cariera si evident, sa se dezvolte ca persoana. Acest lucru poate fi adevarat in parte dar, intr-un mariaj sanatos, fiecare dintre cei doi soti are si trebuie sa aiba capacitatea de a evolua fara nicio opreliste, reusind in acelasi timp sa ramana in echipa. Da, e mai usor sa te deplasezi cand nu esti casatorit si probabil ca nu vrei sa te intrebi dupa o vreme :” daca as fi incercat asta”. Cu siguranta insa este mai greu sa iti spui dupa ani si ani “cum era oare daca mai aveam in viata mea persoana iubita?”.

   Timpul

   Atunci cand incepi o noua relatie, iti doresti sa iti vezi sis a fi cu partenerul tau tot timpul. Cu toate acestea, nu poti sa nu te gandesti ca daca ar fi asa, v-ati plictisi unul de altul mai repede si totul s-ar duce de rapa. Adevarul e insa ca, indiferent de timpul petrecut impreuna, daca relatia voastra este destinata esecului, va veti plictisi unul de altul destul de repede. Daca sunteti sortiti unul altuia, puteti petrece impreuna cat timp doriti, veti gasi mereu un subiect de discutie oportun, o activitate comuna care sa va satisfaca etc.

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *