Search for content, post, videos

Punctul G este un simplu mit sexual? Cercetatorii sustin ca da!

Expeditia sexuala ce dureaza de multi ani si care a pus in dificultate milioane de femei, dar si barbati, s-a dovedit a fi in zadar.

Dupa 60 de ani de cautari, cercetatorii tot nu au reusit sa gaseasca acel loc din zona intima a femeii care provoaca placere maxima.

Punctul G este un mit daramat de o cercetare recenta, in cadrul careia au fost analizate rezultatele ale 96 de studii efectuate de-a lungul ultimilor 60 de ani. Acesta nu exista, cel putin nu sub forma unei discrete entitati anatomice, asa cum se credea, a declarat medicul Amichai Kilchevschi de la Spitalul Yale-New Haven din Connecticut, coordonatorul cercetarii israeliano-americane.

Mit spulberat si de cercetatorii britanici

Oamenii de stiinta din cadrul Colegiului King din Londra au desfasurat un studiu la care au participat peste 1.800 de femei. Concluzia: nu exista nicio dovada a existentei punctului G. Presupusa zona aglomerata de terminatii nervoase este numai in imaginatia femeilor influentata de articolele din reviste si de terapeutii sexuali.

Unele femei argumenteaza existenta punctului G prin dieta sau prin execitii fizice, dar, in realitate, este imposibil sa gasesti o dovada concreta a acestuia, a declarat tim Spector, profesor de epidemiologie genetica, co-autor al cercetarii. Este, de departe, cel mai mare studiu realizat si demonstreaza clar ca ideea de punct G este pur subiectiva, a adaugat el.

O chestiune de subiectivitate

La aceasta cercetare au participat 1.804 de femei britanice cu vastele cuprinse intre 23 si 83 de ani, iar toate erau perechi de gemeni identici (monozigoti) sau non-identici (bizogoti). Gemenii identici au aceleasi gene, in timp ce gemenii bizigoti impart numai 50% din materialul genetic. Daca una dintre gemenele-monozigot sustine ca are punctul G, atunci si sora ei il va avea.

Dar rezultatele analizelor indica faptul ca punctul G exista sau nu, in functie de subiectivitatea femeii. De altfel, 56% din femeile care sustineau ca au punctul G erau mai tinere si mai active sexual. totodata, nu s-a dovedit ca incidenta zonei erogene ar fi mai mare la femeile gemene-monozigot, spre deosebire de cele bizigot.

Creatie a stiintei populare

Andrea Burri, cea care a condus studiul, a declarat ca, astfel, se inlatura frustrarea multor femei care se simt mai putin performante, crezand ca nu au punctul G. Este iresponsabil sa pretinzi existenta unei entitati care nu a fost niciodata identificata si sa creezi presiuni asupra femeilor, dar si asupra barbatilor, a adaugat Andrea Burri.

Doctorii, adepti ai medicinei conventionale, s-au indoit intotdeauna de existenta punctului G. Consider ca acest studiu demonstreaza diferenta dintre stiinta populara si stiinta biologiei si a anatomiei, a declarat Gedis Grudzinskas, ginecolog la spitalul London Bridge.

Sustinatorii teoriei G contraataca

Beverly Whipple, profesor la Universitatea Rutgers din New Jersey (SUA) a contribuit la popularizarea punctului G, denumit dupa Ernst Grafenberg, cercetatorul german despre care e zice ca a descoperit misterioasa zona erogena in 1950. Potrivit publicatiei americane The Times, Whipple a dovedit existenta punctului G printr-un studiu efecuat asupra a 400 de femei si a scris numeroase carti despre acest subiect.

Ea a respins rezultatele cercetarii britanice, ca fiind neconcludente, afirmand ca oamenii de stiinta nu au luat in considerare experientele femeilor lesbiene sau bisexuale si, totodata, nu au tinut cont de feluritele practici sexuale existente in prezent. Principala problema in cele descoperite este ca, de regula, gemenele nu au acelasi partener sexual, a afirmat Whipple.

Punctul G, construit artificial de un chirurg din SUA

Expeditia pentru punctul G nu va fi abandonata. Jurnalul Medicinei Sexuale(the Journal of Sexual Medicine), care va publica saptamana viitoare studiul cercetatorilor Andrea Burri si tim Spector, va lansa o dezbatere pro si contra intre oamenii de stiinta.

Intre timp, un chirurg plastician din Beverly Hills (SUA), David Matlock este renumit pentru crearea artificiala a punctului G. in unele cazuri, pacientele lui s-au ales cu zone erogene foarte sensibile, care le provocau orgasme, chiar si conducand masina pe un drum cu gropi.

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *