Search for content, post, videos

Psiholog Gabriela Lapadatu : motive pentru care o femeie continua relatia cu un barbat desi nu il mai vrea!

Din pacate vorbim despre sapte motive in care femeia continua relatia cu un barbat chiar daca relatia nu mai merge bine de luni sau uneori chiar ani de zile !

Simplu…femeia a fost si este mai matura in gandire,cu mai multa responsabilitate,cu mai multa rabdare si mai putin aventuriera decat un barbat indiferent ca este sau nu este mama sau sotie. Tot ea este aceea care in cazul unui divort isi va creste singura copilul,se va recastorii mult mai greu sau deloc…de fapt isi va sacrifica restul vietii uneori chiar si anii tineretii pierzand in totalitate increderea in barbati, increderea intr-o noua relatie si increderea in propria persoana…

Cele sapte motive despre care vorbim sunt :

BANII. Daca barbatul este acela care asigura in totalitate partea financiara intr-o familie si femeia este mai putin descurcareata, la mijloc aflandu-se si un copil ea va opta sa ramana langa barbat indiferent de consecinte si de viitor.

COPILUL Pentru multe femei este de neconceput ca in cazul in care are copil sa divorteze si sa caute un alt barbat, un alta tata si sa isi refaca familia.

SPERANTA Femeia este mai docila,mai naiva este visatoare si romantica drept pentru care va continua sa spere ca totul se va schimba si odata relatia va reintra in fagasul normal, relatia va devenii una perfecta una de vis. In acest caz se spune ca ea viseaza cu ochii deschisi sau continua sa fie indragostita !

AMINTIRILE COMUNE Este motivul care se aseamna oarecum cu cel amintit mai sus…cu SPERANTA,amintirile mai ales cele frumoase si cele de la inceputul relatiei de fapt primele saptamai sau primele luni in viata tinerelor femei sunt de neuitat si doar o femeie puternica poate spune stop unei relatii care de ceva timp nu mai merge deloc din nici un punct de vedere.

RESEMNAREA O mare parte dintre femei deja sotii si mame sunt resemnate si nu se mai gandesc la o viata mai placuta mai fericita, nu mai au curajul mai ales daca au trecut de 35-40 de ani sa accepte ca un divort sau o despartire poate sa le readuca fericirea si ar avea sansa sa gaseasca persoana potrivita !

FRICA Aici ma refer la frica de singuratate,frica de un sot agresiv si frica de a incepe sa caute un nou barbat pentru o noua relatie. Uneori chiar si femeile singure si tinere care inca nu au implinit nici 25 de sunt dominate de frica de a spune partenerului agresiv acel hotarat NU !

SEXUL Este o parte importanta a relatiei, dar atentie NU este totul. Din pacate ,in special tinerele femei nu reusesc sa inteleaga asta decat dupa primele deceptii cand chiar daca sexual totul este perfect sau pare perfect apar o serie de neintelegeri, scandaluri si deceptii.Trebuie stiut ca in afara de sex intr-un cuplu trebuie sa exziste ,afectiune,intelegere,comunicare, tandrete, ajutor si sprijin sa stii sa ierti micile stangacii ale partenerului si sa priveasca amandoi uneori cu mult umor greutatiile care apoi trebuie trecute cu bine impreuna tinandu-se de mana !

Am vorbit doar de sapte motive pentru care o femeie ramane langa barbat chiar daca nu este fericita dar cu siguranta sunt mult mai multe decat aceste sapte amintite, insa oricare femeie trebuie sa stie ca niciodata nu e prea tarziu sa incepi o viata noua si ca undeva si candva va gasi omul langa care cu siguranta se poate simtii implinita si fericita !
E nevoie insa de mult curaj si incredere in sine…!

Psiholog, 

Gabriela Lapadatu

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *