Search for content, post, videos

Prima discutie despre sex cu copilul tau: 3 sfaturi esentiale!

Oricat ti s-ar parea de inconfortabil, este extrem de important sa ii vorbesti copilului tau despre sex cat mai deschis, spun psihologii. Studiile dedicate sexualitatii adolescentilor arata ca parintii au o foarte mare influenta asupra desfasurarii vietii sexuale a acestora la viata adulta.

In functie de informatiile primite de la parintiadolescentii aleg sa se protejeze sau nu in cadrul unui act intim, sa-si inceapa viata sexuala mai devreme sau mai tarziu sau chiar sa isi aleaga partenerii dupa anumite criterii insuflate de adulti. Cu cat porti mai devreme aceste discutii cu fiul sau cu fiica ta, cu atat este mai bine, sugereaza specialistii.

Daca nu stii de unde sa incepi si cum sa pui problema sexului in discutiile cu copiii tai, iata 3 sfaturi esentiale de la experti!

1. Impartaseste cat mai multe informatii

Un studiu realizat de Oprah Magazine si Seventeen Magazine in randul mamelor de fete cu varste cuprinse intre 15 si 22 de ani arata ca majoritatea parintilor nu vorbesc suficient despre sex cu copiii lor.

„Desi 90% dintre mame considera ca au vorbit cu fiicele lor despre sex, adolescentele nu sunt de aceeasi parere”, mentioneaza Gayle King, editor al Oprah Magazine. „Cunoasterea inseamna putere”, concluzioneaza aceasta, sugerandu-le mamelor sa le dezvaluie copiilor lor cat mai multe informatii despre implicatiile sexului si consecintele lui.

2. Concentreaza-te pe latura emotionala

Ann Shoket, editor sef al revistei Seventeen, insista asupra faptului ca adolescentele isi doresc sa afle informatii in legatura cu emotiile pe care le traiesti cand si dupa ce faci sex.

Citeste continuarea articolului pe acasa.ro 
loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *