Search for content, post, videos

Prietenii fericiti dau cele mai proaste sfaturi, spune stiinta!

Daca vrei sa ceri un sfat legat de o problema presanta pentru tine, nu cere de la un prieten care este „fericit” caci o sa-ti un sfat prost!

 

Un studiu publicat in revista de specialitate „PLOS One” a aratat ca persoanele care au o buna stare de spirit, putand fi descrise drept „fericite” sau „implinite”, duc lipsa de empatie, motiv pentru care nu dispun de capacitatea de a intelege un prieten aflat la ananghie. Lipsa capacitatilor de empatizare face ca aceste persoane sa ofere sfaturi proaste.

 

Persoanele care ofera cele mai bune sfaturi sunt chiar cele care sunt intr-o stare de spirit general proasta. Acestea au la randul lor nevoie de empatie, de toleranta si de intelegere, motiv pentru care – chiar in mod inconstient – vor da dovada de empatie, toleranta si intelegere atunci cand cineva le va cere o parere sau un sfat cu privire la o problema presanta.

 

„Cu binele te obisnuiesti repede”, se spune, motiv pentru care persoanele cu o stare buna spirit ar putea sa aiba dificultati in a se pune in pielea unui om nefericit, cu probleme si griji.

 

La nivel inconstient, oamenii nefericiti, deprimati tind sa evite persoanele foarte vesele, care-si afiseaza reusitele si fericirea la tot pasul. Dincolo de aparitia unui sentiment de frustrare, poate chiar de invidie, persoanele triste tind sa se apropie in momentele cele mai dificile tot de persoane triste, caci acolo gasesc un anume sentiment de solidaritate care-i ajuta sa faca fata la probleme.

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *