Search for content, post, videos

Pragurile critice in relatie. Cum treci cu bine de primii 3, 7, 10 si 15 ani

In fiecare relatie, dupa o anumita perioada, apar clasicele probleme care daca nu sunt rezolvate duc la destramarea cuplului.

Potrivit studiilor sociologice, in fiecare relatie de durata exista patru praguri cruciale care prezinta riscul unei despartiri definitive, daca cei doi membrii din cuplu nu sunt atenti si nu isi dau silinta sa le treaca cu bine.

Aceste praguri ridica probleme diferite odata cu venirea lor iar aceste probleme sunt cauzate fie de cat de proaspat este cuplul, de gradul ce plictiseala ori de crizele de prsonalitate sau de imbatranirea prematura a cuplului.

Aceste praguri nu fac referire la compatibilitatea de caracter, fiind existente in absolut toate relatiile. Este vorba despre pragurile date de trecerea timpului care aduc cu ele o serie de posibile probleme ce pot fi depasite doar printr-o serie de analize interioare.

Sociologii si psihologii sunt de parere ca aceste praguri critice ale unei relatii au loc dupa primii 3 ani de relatie, apoi dupa primii 7 ani de relatie, apoi dupa 10 ani si in sfarsit dupa 15 ani.

La fiecare dintre aceste patru praguri, in cuplu au loc schimbari de comportament care pot duce la destramare.

Pragul de 3 ani

Dupa 3 ani de relatie se poate spune ca pasiunea din cuplu a devenit simtitor mai mica. Dupa primii trei ani de relatie se simte o schimbare majora in primul rand in comportamentul sexual al membrilor cuplului. Astfel, dupa aceasta perioada se observa o lipsa de chef sau de pofta de a face sex iar de multe ori acest lucru duce la despartire. Putini stiu insa ca acest lucru este cat se poate de normal. Pofta de sex cu partenerul nu dispare de fapt, ci intra in normlitate. Mai direct, primii trei ani dintr-o relatie se bazeaza pe experimentare sexuala, este perioada in care cei doi membrii ai cuplului isi dau frau liber fanteziilor impreuna, pana cand ajung sa fie confortabili unul cu celalalt. Odata ce aceste lucruri se petrec, organismul si creierul nu mai simte nevoia sa cerceteze latura sexuala din punct de vedere instinctiv. Asa ca solutia in aceasta situatie este ca voit sa va angrenati in jocuri sexuale cat se poate de indraznete, sa discutati cat mai mult despre viata sexuala de dinaintea partenerului actual si chiar despre persoanele cu care ati dori sa faceti sex in timpul relatiei voastre. Aceste discutii vor aprinde din nouu flacara. Totodata, odata ce va relaxati sexual, veti observa ca orgasmul si climaxul sunt atinse mult mai repede.

Pragul de 7 ani

Pragul de 7 ani presupune aparitia unorprobleme cauzate de sentimentul de irosire. Ambii membrii au impresia ca ar fi putut gasi pe cineva mult mai bun pentru ei si cred ca este necesar sa experimenteze viata si alaturi de alti parteneri. Aceste probleme apar in principal din cauza lipsei comunicarii si din cauz afaptului ca lucrurile nu sunt spuse pe nume. Mai precis, dupa atata timp, ar tebui sa va permiteti sa fiti sinceri cu partenerii si sa le spuneti ce anume a ajuns sa va deranjeze la ei, fara sa va fie frica de cuvintele „Nu erai asa inainte”.

Trebuie sa va dati seama ca v-at schimbat amandoi, trebuie sa analizati ce fel de persoane ati devenit si sa uitati ca in urma cu 7 ani erati alti oameni. Ca sa treceti peste aceste probleme, ati putea sa incercati sa va redescoperiti unul pe celalalt si sa observati ce calitati a deprins fiecare membru al cuplului in ultimii 7 ani.

Pragul de 10 ani

Pragul de 10 ani poate cauza probleme mari din cauza instabilitatii financiare, in primul rand. Majoritatea cuplurilor care se despart dupa 10 ani de relatie ajung in aceasta situatie din cauza ca unul dintre parteneri simte ca produce prea multi bani in comparatie cu celalalt. Acest lucru il face sa se simta folosit, ba mai mult, chiar tras pe sfoara si incepe sa-si puna intrebari legate de rolul lui in cuplu

Pentru a depasi acest prag este nevoie ca partenerul care se simte superior din punct de vedere al capacitatii sale de a face mai multi bani sa faca o introspectie. Asta inseamna in primul rand sa-si salveze relatia si sa se gandeasca daca vrea sa isi asume rolul de stalp in cuplu. Odata ce s-a ajuns la un consens interior si odata ce partenerul care face mai multi bani realizeaza ca el ofera stabilitatea necesara armoniei in cuplu, lucrurile vor merge ca pe roate.

Pragul de 15 ani

Pragul de 15 ani poate fi cel mai devastator, daca nu este trecut cu bine. Dupa 15 ani de relatie, niciunul dintre cei doi membrii ai cuplului nu mai are nici puterea nici calitatile necesare de a intra din nou „pe piata”. Acest prag este cu atat mai periculos cu cat poate veni cu probleme cauzate de depresie amoroasa.

Astfel, fiecare dintre membrii cuplului se afla in fata riscului de a intra in depresie generala. De cele mai multe ori, aceasta depresie este cuazata de lipsa gasirii vreunui motiv de fericire in trecut. Mai pe scurt, acei membrii ai cuplului care intra in depresie au impresia ca si-au irosit in totalitate viata.

Pentru ca acest prag sa fie depasit, este nevoie mare de sprijinul celuilalt membru al cuplului Acesta trebuie sa incerce sa-si ajute jumatatea sa isi dea seama ca a cladit ceva in viata, oricat de mic a fost acel ceva. Acesta este secretul pentru ca depresia sa fie depasita.

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *