Search for content, post, videos

Pilula contraceptiva nu este cel mai sigur mod de prevenire a sarcinii

Un studiu la care au participat peste 7.400 de femei dezvaluie faptul ca anticonceptionalele nu sunt cel mai sigur mod de a preveni sarcina, ci dispozitivele intrauterine de tipul steriletelor.

Oamenii de stiinta de la Scoala de Medicina din cadrul Universitatii din Washington au descoperit ca pilulele contraceptive nu sunt atat de eficiente in prevenirea sarcinii pe cat indica spoturile publicitare, dar si medicii.

Potrivit rezultatelor studiului ce a fost publicat in revista de specialitate New England Journal of Medicine, steriletul este de 20 de ori mai eficient in prevenirea sarcinii, fata de contraceptivele orale, de implanturi sau de injectiile cu hormoni.

Din 1.500 de femei care au decis sa se protejeze fata de o posibila sarcina prin pilule, plasturi sau inele vaginale, 4,8% au ramas gravide in interval de un an de la demararea cercetarii. Dupa trei ani de analiza stiintifica si monitorizare, doar 9,4% din cele care avea inserat sterilet au ramas, insa, insarcinate, scrie Time Health Land.

Specialistii atrag, insa, atentia ca steriletul, dar nici contraceptivele pe baza de hormoni nu protejeaza partenerii de eventualele boli cu transmitere sexuala, astfel cum o fac prezervativele.

 

loading...
<

1 comment

  • <cite itemprop="author">Peter</cite>

    Peter…

    It’s a shame you don’t have a donate button! I’d without a doubt donate to this fantastic blog! I suppose for now i’ll settle for bookmarking and adding your RSS feed to my Google account. I look forward to new updates and will share this blog with my …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *