Search for content, post, videos

Persoanele supraponderale, discriminate la locul de munca? Cum e posibil

Un nou studiu a conchis ca femeile supraponderale sunt discriminate mai des la locul de munca, mai ales daca superiorii lor sunt manageri care au o impresie foarte buna despre ei insisi.

Participantii la acest studiu au vizionat o serie de CV-uri cu fotografii atasate si au fost rugati sa spuna ce parere au despre posibilul angajat, cu privire la salariul de pornire si la felul in care managerii intervievati considera ca noua angajata se va adapta la locul de munca.

Toti managerii intervievati au dat note mici tuturor femeilor supraponderale, indiferent de experienta aratata de CV!

Totodata, managerii care considerau ca arata bine au dat cele mai mici note femeilor supraponderale.

In ciuda faptului ca aceasta atitudine pare gresite, cei de la Reuters au oferit o oarecare explicatie in legatura cu acest fenomen. Asadar, se pare ca persoanele supraponderale tind sa lipseasca mai des de la munca. Majoritatea barbatilor supraponderali isi iau 5,9 mai multe zile libere pe caz de boala decat cei cu o greutate normala iar femeile supraponderale iau 9,4 mai multe zile libere pe caz de boala.

Totodata, angajatii supraponderali costa mult din punct de vedere al angajatorului, mai ales cand vine vorba de asigurarile de sanatate.

 

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *