Search for content, post, videos

Orgasmul te protejeaza de boli? Medicina spune „da”! Cum actioneaza

O descoperire stiintifica recenta arata ca orgasmul, climax sexual, prezinta mai multe beneficii asupra sanatatii decat credeam pana acum!

Spre exemplu, mai cu seama in cazul orgasmului masculin, un studiu prezentat la adunarea anuala a Asociatiei Americane de Urologie a aratat ca ejacularea frecventa scade riscul aparitiei cancerului de prostata. Dupa analizarea informatiilor adunate de la peste 32.000 de barbati, pe o perioada de 18 ani, oamenii de stiinta din SUA au ajuns la concluzia ca ejacularea frecventa scade riscul de cancer de prostata. La studiu au participat barbati cu varste cuprinse intre 20 si 29 de ani, dar intre 40 si 49 de ani. Acestia au oferit informatii cu privire la numarul de acte sexuale lunare, finalizate cu ejaculare.

Rezultate studiului au aratat ca barbatii care au cel putin 21 de ejaculari pe luna (in media la o zi si jumatate) prezinta un risc mai scazut cu 20% de a face cancer de prostata comparativ cu barbatii care au intre 4 si 7 ejaculari pe luna. Despre beneficiile ejacularii la barbati s-a vorbit si in trecut, inclusiv in urma unui studiu realizat in anii ’70, cand oamenii de stiinta au constatat ca barbatii care au cel putin doua orgasme pe saptamana prezinta cu 50% mai putine riscuri de deces prematura decat cei care aveau parte de mai putine ejaculari.

Dar cum scade orgasmul riscul de cancer la prostata? Medicul Jennifer Rider, specialist in epidemiologie la Harvard T.H. Chan School of Public Health din Boston (SUA), a declarat ca hormonii eliberati in urma orgasmului, oxitocina si dehidroepiandrosteronul, au capacitatea de a regla tensiunea arteriala, asadar implicit si riscul cardiovascular, reusind totodata de a scadea si riscul aparitiei anumitor forme de cancer datorita proprietatilor antiinflamatorii pe care le detin.

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *