Search for content, post, videos

De ce multe femei nu reusesc sa ajunga la orgasm?

Unul dintre cele mai frecvente mituri sexuale este acela ca toate femeile resimt orgasmul prin penetrare si prin miscarea penisului.

De fapt, cercetarile au aratat ca numai 25 % dintre femei ating orgasmul in acest mod, lasand un imens procent de 75 % care au nevoie de stimularea suplimentara a clitorisului.

Se estimeaza ca 12% dintre femei sunt anorgasmice (nu ating niciodata paroxismul orgasmic).

Multe femei se bucura de sex si se simt apropiate si iubitoare fata de partenerii lor in timp ce fac dragoste fara sa ajunga la orgasm.

Absenta orgasmului reprezinta, deci, numai o dificultate, daca femeia sau partenerul ei simt ca exista o problema.

Este recunoscut acum ca factori fiziologici pot impiedica excitarea, de exemplu, dezechilibrele hormonale sau irigarea sangvina scazuta a clitorisului sau a vaginului.

Reactia orgasmica, totusi, depinde de multe lucruri: excitarea sexuala, sentimentul de incredere in sine, ansamblul de credinte si prejudecati despre barbati, femei si sex in general.

Intrebari si raspunsuri despre orgasm

8 lucruri despre orgasm pe care trebuie sa le stii

In momentul in care sunt epuizate cauzele anatomo-fiziologice, ramane aspectul psihogen de abordat.

In functie de istoria personala, aici intrand educatia, “mostenirea” de familie, experientele sexuale, amprenta debutului sexual, ansamblul de prejudecati si credinte personale etc etc, fiecare femeie isi poate identifica singura sau supervizata de un specialist in domeniu, calea catre propriul orgasm.

Autoexplorarea este un prin pas in lucrul cu tine insati din punct de vedere sexual.

Atingand orgasmul clitoridian, permitandu-ti placerea “placerii sexuale”, ajungi sa fii pregatita pentru urmatorul pas. Acela al orgasmului vaginal.

Drumul poate fi mai lung sau mai scurt, insa adesea incununat de succes.

Multe femei cunosc senzatii nespecifice de placere sexuala, fara a putea sa atinga orgasmul care se lasa asteptat…intrezarit, dar rareori atins.

Si totusi asteptarile noastre pot constitui un impediment. Dorindu-ne prea mult, dorindu-ne extraordinarul, focul de artificii, pierdem din vedere focul, valvataia, caldura, senzatia, departandu-ne de la adevaratul scop. Cum, ati putea sa va intrebati? Simplu!

Cu ochii catre linia orizontului, in conditiile in care drumul ne este necunoscut, riscam sa ne abatem sau sa ne pierdem pe drum, ratacind intre extaz si agonie. Poate fi frustrant!

Pentru a putea sa ne permitem orgasmul, noi ca femei este nevoie sa ne relaxam, sa ne lasam corpul sa isi urmeze cursul firesc al senzatiilor.

Sexul este instinctual. Pana sa il invatam, mai intai este de preferat sa il simtim. Si cum se poate mai bine acest lucru, daca nu incepand de la tine insati!

Fireste ca relatia cu celalalt este importanta. Fireste ca sunt femei care au cunoscut orgasmul lasandu-se in mainile partenerului, in grija lui si abandonul de sine le-a atras placerea. Fireste ca sunt si femei la care circuitul nu este scurtcircuitat de o educatie sau convingeri restrictive, rigide si cunosc orgasmul simplu, firesc…cu prima experienta sexuala avuta.

Vezi continuarea pe confidente confidenteleuneifete.ro

loading...
<

1 comment

  • <cite itemprop="author">mihai</cite>

    crezi ca marimea penisului conteaza?.. eu unul am incercat exercitiile de pe site-ul www mareste-penisul.info si am avut rezultate considerabile inca din primele saptamani ,cat despre operatiile chirurgicale nu cred ca are rost sa povestim, riscul la care te supui este mult prea mare…’;],..,;

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *