Search for content, post, videos

Organizatia Mondiala a Sanatatii avertizeaza: Sexul oral cauzeaza raspandirea „Super gonoreei” – un nou virus periculos

Sexul oral cauzeaza raspandirea unui virus gonoreic periculos, au avertizat experții. Tulpina netratabila a gonoreei se raspandeste rapid in intreaga lume, punand in pericol milioane de vieti,  a avertizat Organizatia Mondiala a Sanatatii.

Expertii au spus ca gonoreea incurabila a inceput sa se raspandeasca dupa ce a devenit rezistenta la antibiotice, cauzata partial de sexul oral si de scaderea consumului de prezervativ. Bacteriile cu transmitere sexuala pot trai in spatele gatului si, din acest motiv,  a evoluat imunitatea la antibiotice utilizate pentru tratarea infectiilor comune ale gatului. OMS a emis un avertisment dupa ce a confirmat ca trei persoane au contractat produsul virus.

Infecția bacteriana este in mod normal tratata cu o doza scurta si simpla de antibiotice. Dar gonoreea a devenit din ce in ce mai rezistentă la antibioticele obișnuite. Bacteriile devin imune la antibiotice cand dezvolta noi mecanisme de autoaparare pentru a opri efectele medicamentelor. Rezistența la antibiotice este determinata, in primul rand,  de folosirea antibioticelor in exces, potrivit cercetătorilor.

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *