Search for content, post, videos

Obiceiurile proaste sunt molipsitoare in cuplu

Pana moartea ne va desparti? Poate nu e valabila zicala pentru o casnicie, data fiind frecventa divorturilor, dar este valabila pentru obiceiurile proaste pe care le luam de la parteneri.

Studiile arata ca obiceiurile proaste ale celui drag sunt molipsitoare si sunt, deseori, pastrate si dupa despartire.

Ati spus da unui fumator inrait sau unui adept al mancarii de tip junk food? Aveti sanse mari sa deprindeti si voi aceste naravuri si sa le pastrati si  dupa o eventuala despartire.

Cercetatorii Universitatii din Cincinnati (SUA) au descoperit ca doi iubiti ce au decis sa-si oficializeze relatia au tendinta sa adopte unul de la celalalt obiceiurile daunatoare, in loc sa se ajute reciproc sa scape de ele.

Cercetatorii au desfasurat interviuri pe 122 de barbati si femei care erau casatoriti sau implicati in relatii de lunga durata. Teme studiate de oamenii de stiinta au fost fumatul, bautul, deprinderi de nutritie, de somn, de a face sport, dar si alte tabieturi care influenteaza sanatatea.

Principala concluzie a studiului a fost ca exista o renuntare la responsabilitate in comportament. Cei care observa ca partenerii lor se rasfata cu obiceiuri proaste nu incearca sa-i opreasca si chiar devin complici la viciul celui drag, pe care deseori il adopta si il continua dupa o eventuala despartire.

 

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *