Search for content, post, videos

O casnicie stresanta poate ucide. 5 tehnici de supravietuire

Studii recente demonstreaza faptul ca o relatie stresanta poate dauna grav sanatatii. Potrivit unei cercetari realizate de specialistii danezi, certurile si situatiile care provoaca ingrijorare in cuplu cresc de trei ori riscul de deces la varsta mijlocie! Vestea buna e ca orice problema are o solutie!


1. Vorbeste deschis

In momentele dificile, tendinta fiecaruia este de a se inchide in sine si de a acumula stari negative. Nu este o solutie inteleapta, pentru ca in felul acesta casnicia nu va supravietui. De aceea, trebuie sa iti impartasesti starile sufletesti cu partenerul. Spune-i si necazurile, nu doar bucuriile. Si, la randul tau, fa un efort sa ii asculti temerile. Numai asa veti deveni cei mai buni prieteni, sustin terapeutii de cuplu.

2. „Lucreaza” in echipaAbordeaza toate provocarile financiare in echipa. Sunteti doi, nu doar unul, asadar nu trebuie ca unul singur sa ia in spatela sau toate grijile. Echilibrarea bugetului familiei necesita munca in echipa, mai ales atunci cand la mijloc mai sunt si copii. Vorbiti despre banii pe care ii castigati impreuna, despre datorii. Nu faceti achizitii majore fara a discuta cu partenerul.

Citeste continuare articolului pe acasa.ro
loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *