Search for content, post, videos

Nu o sa crezi asa ceva! Iata cum ne prosteste dragostea

Te-ai intrebat vreodata de ce la inceputul unei relatii, cand ti se aprind calcaiele dupa cineva, nu faci nimic altceva decat sa te gandesti la el si ti-e greu sa te concentrezi pe treburile tale? Stiintific, exista o explicatie, din pacate, nu tocmai flatanta: dragostea chiar prosteste usor.

Dragostea ne face sa ne concentram mai greu si sa desfasuram activitatile pe care le avem de facut cu mai putina eficienta. Practic, cu cat esti mai indragostit, cu atat este mai putin capabil sa efectuezi anumite sarcini, au descoperit oamenii de stiinta de la University College London si de la University of Maryland. Acestia au observat ca persoanele indragostite pana peste cap detin mai putin control asupra propriei minti, asupra puterii de concentrare si le scapa adesea unele detalii esentiale activitatii lor.

In baza unor scanari CT, cercetatorii au descoperit ca exista niste schimbari la nivel chimic in anumite regiuni ale creierului. Mai exact, in perioadele in care un om este indragostit pana peste cap, anumite zone din creier functioneaza „pe sistem de avarie”, in timp ce altele sunt activate la maximum. Cand nu mai vedem nimic in fata ochilor decat persoana iubita, tocmai zonele din creier responsabile cu cognitia, concentrarea si ratiunea sunt cele care functioneaza mai putin eficient, motiv pentru care indeplinim prost unele sarcini. Este vorba de cortexul frontal. Intr-un experiment, unei persoane conectate la un computer tomograf i s-a aratat poza persoanei iubite, iar in acel moment exact cortexul frontal s-a dezactivat, adica tocmai regiunea responsabila pentru judecata si ratiune a intrat in „stand by” in timp ce era prezentata imagine partenerului iubit. In schimb, zonele care sunt activate la maximum in momentele de inflacarare emotionala sunt cele care ne permit sa facem lucruri nebunesti in numele iubirii.

Insa chiar stiinta, dar si experienta personala a fiecaruie ne spun ca nu exista motive de ingrijorare cu privire la capacitatile de lucru ale fiecarui om indragostit. Acest proces in care scade concentrarea are loc doar in perioada de inceput in inflacararea este la nivel maxim. Pe parcurs, cu cat lucrurile in relatia de cuplu se stabilizeaza, cu atat capacitatea de concentrare si buna judecata revin la normal.

 

loading...
<

1 comment

  • <cite itemprop="author">pasqualyna</cite>

    Editura EPUBLISHERS.SRL, cauta colaboratori externi !! AFACEREA OAMENILOR CULTI SI INTELIGENTI. Program de lucru part-time pentru extinderea pe piata Nationala si Internationala! Ce oferim: -plata se calculează în funcție de implicare și realizări -instruire gratuită prin email -contract legal de comision -scrisoare de recomandare -posibilitatea de a lucra de acasă (fiecare iși face singur programul de lucru) Vrei sa citesti un roman exceptional, o poveste fascinanta, grandioasa, uluitoare? Un roman ce are un subiect unic la nivel mondial, un subiect unic ce nu s-a mai scris,un subiect care i-a pus pe ganduri pe toti cititorii. Convinge-te de realitatea informatiei si poti sa ai AFACEREA VIETII TALE. Va oferim detalii dupa ce trimiteti textul ‘”Info” la adresa de email doinagolpoian@yahoo.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *