Search for content, post, videos

Nu lasa lipsa somnului sa-ti afecteze relatia! 3 secrete ale cuplurilor fericite

Dormiti prost, aveti un somn neodihnitor, iar acest lucru va afecteaza relatia? Faptul ca raspunsul se prea poate sa fie “da” nu este surprinzator pentru multi dintre noi, dar motivul din spatele acestui fapt este cu adevarat neasteptat!

 

Lipsa somnului sau calitatea proasta a somnului de noapte cu noapte reduce capacitatea omului de a fi recunoscator – practic, ne face sa fim mai putin recunoscatori fata de parteneri, sa le vedem si aprecia mai putin calitatile pe care le au. Si tineti cont! Persoanele recunoscatoare pentru ce au sunt, de regula, mai fericite si mai sanatoase psihic si fizic decat cele care nu stiu sa aprecieze ce au langa ele si se vaicaresc tot timpul. De altfel, numeroase studii au aratat ca persoanele cu grad ridicat de recunostinta fata de lucrurile bune pe care le au sunt cele care dorm bine si suficient de mult pentru a fi odihnite.

 

In relatiile de cuplu, este foarte usor sa uiti, sa treci cu vedere tot ce face partenerul pentru tine, iar societatea de azi, din pacate, nu functioneaza astfel incat sa ne permita sa dormim suficient pentru a putea fi in stare sa zambim a doua zi cand gasim cafeaua deja facuta si servita cand ne trezim. De fapt, persoanele care dorm prost, nu se odihnesc suficient nu manifesta recunostinta pentru binele care i se face (chiar si acea cafea!) si se simt, la randul lor, mai putin apreciate de partener, tocmai pentru ca nu au capacitatea de a deschide ochii si a vedea gesturile frumoase ale partenerilor.

 

Pentru remedierea situatiei, ideal ar fi sa dormim suficient de mult si de bine. Usor de zis, greu de facut! Insa exista metode prin care putem crestem nivelul de constientizare cu privire la lucrurile bune care ni se fac si le face celor dragi sau in relatia de cuplu.

 

Inainte de toate, trebuie insa inteles si asimilat faptul ca un somn prost te face irascibil si mai putin apreciativ fata de cei din jur, deci o parte dintre problemele relationale se prea poate sa aiba drept cauza si faptul ca dormim insuficient.

 

Ulterior, pentru a innoda relatia si a va reaminti de voi, care erati la inceput, puteti “repune” in aplicare unele mici gesturi pe care le faceati cu siguranta cand erati mai odihniti:

 

1. Intreaba un singur lucru: “Cum ti-a fost ziua?” Suna a cliseu, dar chiar daca raspunsul celui intrebat este “Ahhhh”, acesta tot se va simti usor eliberat ca i s-a pus intrebarea si a putut sa-si vocifereze un pic nemultumirea. Pe langa asta, partenerul caruia i se pune aceasta intrebare percepe interesul partenerului care intreaba fata de starea lui. Mai mult, daca intrebarea nu este pusa de indata ce se intra pe usa in casa, cu atat mai bine. Dupa masa, dupa dus, dupa cateva momente de liniste, bagati in pat, sub asternuturi poate fi pusa intrebarea “Si? Cum ti-a fost ziua?” pentru ca cei caruia i se adreseaza aceste cuvinte este mai linistit si poate spune pe scurt ce il apasa, eliberandu-se de povara psihica a zilei de munca.

 

2. Un compliment pe zi. Daca la inceputuri “el” ii spunea “ei” cat de bine arata, iar “ea” ii aprecia modul in care “el” face omleta de dimineata (sau altceva), dupa ceva vreme cei doi parteneri, pur si simplu, nu-si mai aprecia unul altuia calitatile. “Ea” se poate imbraca oricat de bine ca “el” nu se va obosi sa-i spuna ca arata bine, iar “ea” s-a obisnuit deja cu omleta “lui”. Este un exemplu, un caz generic, prin care, insa, am trecut aproape toti. Faptul ca uitam sa apreciem omul de langa noi, ce facem, cum arata, efortul depus pentru a ne multumi pe noi cantareste greu asupra unei relatii de cuplu, in care, in mod normal, nu ar trebui sa treaca nici macar o zi in care iubitii sa nu se aprecieze unul pe altul macar o data.

 

3. Rasul in doi vindeca multe. Sunt cupluri peste care trec zilele fara rasete, fara ca partenerii sa-si rada unul altuia. Indiferent cat de obosit esti, gandeste-te totusi la o intamplare amuzanta si povesteste-i iubitului sau iubitei pentru a rade impreuna. Rasele impartasite sunt cele mai satisfacatoare in relatiile de cuplu. Cand oameni rad impreuna, isi valideaza practic unul opinia celuilalt. Iar rasul in doi, in cuplu, poate porni de la orice: de la numele animalului de companie (al vostru sau al altcuiva) sau de la o gluma “interna”, pe care doar voi o stiti.

 

 

 

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *