Search for content, post, videos

Nu exista relatie de cuplu fara minciuna! Cine, cum si de ce minte cel mai mult!

Mai tineti minte vorba „Minte-mi frumos!”? Ea este perfect adevarata si se aplica si inainte de a forma un cuplu si dupa ce relatia s-a consolidat.

Adevarul este ca toti mintim in relatie, doar ca nu toate neadevarurile sunt rau-intentionate. Dar care sunt minciunile cel mai des rostite?

Femeile sunt, prin natura lor, suspicioase, dar nici nu barbatii nu ne e rusine. Un studiu efectuat pe 100.000 de barbati si de femei din lumea intreaga, publicat sub numele „The Normal Bar” („Barometrul Normalitatii”) arata ca aproape toata lumea minte in relatie, iar cei care nu o fac se numara pe degete.

Cifrele arata ca peste 75% din barbati au recunoscut ca-si mint partenerele, iar femeile au marturisit acelasi lucru in proportie de 71%. Atenție, cei si cele care compun restul procentelor nici nu au confirmat, nici nu au infirmat.

Cele mai frecvente minciuni

Trebuie, totusi, consemnat ca multe dintre minciuni au un anume grad de nevinovatie si sunt menite sa protejeze partenerul.

Peste 50% din barbati si peste 30% din femei au recunoscut ca mint in legatura cu locul unde se afla sau ce fac in momentul in care vorbesc la telefon cu partenerele si partenerii.

In cazul femeilor, sunt minciuni adesea legate de cum am ajuns acasa, cand am preferat sa salvam cativa bani prin a lua mijloacele de transport in comun si nu taxiul. De ce sa pastram banii?

Pentru acele momente cand nu ne grabim sa ajungem intr-un loc si intram dintr-un magazin intr-altul, iar din maruntisul adunat ne cumparam o bluza. Minciuna este: „Am venit cu taxiul” (cand stim bine ca nu a fost asa) sau „Am regasit bluza asta mai veche… si uitasem de ea” (bluza abia cumparata).

Fericirea in casnicie dureaza trei ani si jumatate! Asa o fi?

In cazul barbatilor, acestia mint adesea ca stau peste program la serviciu pentru a iesi, spre exemplu, la o bere cu baietii. Pe de alta parte, unii barbati care sustin in mod fals ca au stat peste program au preferat, de fapt, sa mearga la pas usor spre casa, daca nu tot drumul, macar o parte (evident, daca vremea si starea fizica au permis acest lucru).

De ce au preferat sa spuna ca mai stau la munca in loc sa zica sincer ca aveam doar nevoie sa-si spele gandurile printr-o plimbare sau o iesire cu baietii? In majoritatea cazurilor, minciuna a venit pe fondul temerii de reactia partenerei. Practic, problema de fond este lipsa de incredere si o anume retinere pe care uneori nici ei nu si-o recunosc.

Pe de alta parte, exista si acea „minciuna frumoasa” referitoare fie la aspectul fizic, fie la performantele sexuale.

Salveaza-ti casnicia in 7 minute! Chestionarul inventat de un profesor american pentru casatorii de lunga durata

Un barbat prefera sa-si minta partenera atunci cand primeste intrebari de tipul „M-am ingrasat?”, caci stie ca daca ii raspunde afirmativ va avea parte de o mutra suparata cel putin o zi intreaga. O femeie franta de oboseala dupa o perioada dificila de munca va prefera, la randu-i, sa spuna ca a avut orgasm in timpul sexului, desi nu a reusit sa atinga climaxul, tot pentru a nu-s supara partenerul si a nu-i scadea increderea in sine. Acestea sunt minciuni mici si nevinovate, dar frecventa crescuta a lor pe o perioada lunga poate genera rupturi puternice in relatie.

loading...
<

1 comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *