Search for content, post, videos

Motivul pentru care iubitul uita de aniversarea ta

Fie ca este vorba de ziua de nume, de ziua aniversarii relatiei de cuplu, fie ca este vorba chiar de ziua de nastere, barbatii sunt mai predispusi sa uite astfel de date, iar cauza nu tine neaparat de lipsa de interes a acestora fata de iubitele lor.

 

. Acest fapt a fost dovedit prin multiple experiente prin care au trecut reprezentantele sexului frumos, dar si prin cercetari stiintifice.

 

Barbatii sunt mai uituci decat femeile, mai ales intre varsta de 30 si 60 de ani. Daca pana in 30 de ani, adesea, mai atenti cu partenerelor lor, dupa acest prag de varsta apar mai multe momente in care uita lucruri importante care tin de partenerelor lor de cuplu. Un studiu efectuat in Norvegia, la care au participat 48.000 de persoane, a aratat ca, intr-adevar, barbatii stau mai prost cu memoria decat femeile.

 

Motivul principal pentru care barbatii uita date si momente importante din viata de cuplu, adesea legate de partenerelor tin, nu tine neaparat de nepasare, ci de prioritizarea si gestionarea preocuparilor principale. Specialistii in psihologie au demonstrat ca o persoana, cu cat este mai stresata de ceva anume, cu atat uita mai multe informatii. In cazul barbatilor acest lucru este cu atat mai potentat, cu cat s-a dovedit stiintific ca barbatii sunt mai putin capabil sa se concentreze la mai multe lucruri deodata decat femeile.

 

Din natura lor, ei sunt construiti astfel incat sa se axele pe cateva chestiuni primordiale, de la asigurarea traiului la ferirea de pericole. In acest sens, un barbat va fi intotdeauna mai preocupat de cum sa-si repare masina, decat de aniversarea casatoriei, pentru ca masina reprezinta un obiect care-i usureaza traiul si, in stare buna, il fereste de pericole, precum ar fi un posibil accident auto. Totodata, barbatii se consuma mai mult din cauza problemelor la locul de munca. Motivul? Locul de munca reprezinta, in majoritatea cazurilor, sursa de venit prin care barbatul sustine familia, indiferent daca partenera de cuplu lucreaza sau nu. Din acest motiv, o problema la munca, situatia tensionata cu colegii sau cu seful sau riscul de a nu indeplini un termen limita o sa-l macine mai mult pe un barbat decat pe o femeie, motiv pentru care el este mai predispus uitarii.

 

Iar creierul are un mecanism foarte eficient in a permite concentrarea pe ceea ce omul considera ca este important. Elimina acele informatii aparent mai putin importante, prin uitate, si le ridica in importanta pe cele considerate cu adevarat esential – in exemplu de fata, repararea masinii si rezolvarea problemelor de la serviciu, in detrimentul aniversarii a X ani de la casatorie, sa spunem.

 

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *