Search for content, post, videos

Motive dureroase pentru care casnicia se duce de rapa

Casniciile trainice, durabile sunt mai putin numeroase decat le place sa creada cuplurile tinere abia casatorite sau persoanele care inca mai viseaza la „Fericiti pana la adanci batraneti”. Chiar si cele mai trainice casnicii pot suferi de pe urma unor greseli de atitudine, comportamentale care, in timp, pot cauza destramarea relatiei.

Iata sase motive dureroase pentru care o casnicie se poate duce pe apa Sambetei!

1.  Te bazezi pe sot/sotie pentru indeplinirea tuturor nevoilor tale

Este nedrept sa pretinzi de la o persoana, fie aceasta si partenerul de viata, sa fie in stare sa-ti satisfaca toate nevoile, dorintele, toate asteptarile. Sunt unele lucruri pe care trebuie sa le faci de unul singur, cu independenta si hotarare!

2. Crezi ca este totul despre tine

In ceea ce priveste relatiile de cuplu, inclusiv casniciile, multe persoane considera ca este vorba, inainte de toate, de ele insele, de nevoile si dorintele lor. Este firesc ca fiecare om sa aiba o doza de egocentrism, insa a vedea totul doar din perspectiva proprie este gresit si, mai ales, daunator pentru casnicie. In realitate, majoritatea proprozitiilor care inainte incepeau cu „Eu…” ar trebui sa se transforme in „Noi…” in casnicie.

3. Celalalt este centrul universului tau

Poti fi egoist intr-o relatie de cuplu, in casnicie, considerand ca totul este despre si pentru tine si in acelasi timp sa-ti cladesti tot universul in jurul partenerului. Fiecare om are nevoie de propriul spatiu personal, atat pe plan fizic, cat si pe plan emotional! Asa cum trebuie sa stii sa te bucuri de o dupa-masa sau seara de unul singur, fara sot, asa nu trebuie sa fii vesnic dependent de ce face, ce crede, ce vrea celalalt.

4. A fi fericit este cel mai important obiectiv din viata

Este firesc sa-ti doresti fericire atat pentru tine, cat si pentru partener. Insa este nerealista sa consideri ca fara fericire casnicia ta nu este una trainica. Ceea ce cuplurile casatorite nu-si dau seama deseori este ca, in timp ce fericirea ramane un deziderat, casnicia este despre procesul de a „creste in doi”, iar orice proces de crestere implica si durere. Casnicia este despre o evolutie in doi, despre cum sa fii o persoana mai buna. Este irealist sa pretinzi fericire permanenta, iar goana dupa fericire genereaza, mai mereu, frustrari si dezamagire in prea multe cupluri casatorice.

5. Iti compari casnicia cu a altora

Fiecare relatie de cuplu, inclusiv casnicia, are propria ei dinamica si propriile ei reguli de functionare, motiv pentru care este inutil si, mai ales, gresit si daunator sa-ti compari relatia cu partenerul cu relatia dintre cine stie ce cunostinte de familie sau prieteni. Niciodata doua relatii nu vor fi la fel pentru ca sunt mereu formate din indivizi diferiti! Orice comparatie facuta in acest sens nu va face altceva decat sa creasca nivelul de frustrare si dezamagire in cuplu.

6. Casnicia trebuie sa implice fluturi in stomac si atractie sexuala permanenta

Nu! In realitatea, pasiunea nu este totul intr-o casnicie. Nici nu are cum sa fie. Este firesc ca in timp unele sentimente sa se transforme! Insa ceea ce conteaza este ca la baza casniciei sa se afle acea dorinta puternica de a fi impreuna, de a construi impreuna, acea legatura emotionala si psihica puternica cu partenerului, fara nicio implicare romantica sau sexuala. Doar asa casnicia va fi suficient de trainica si peste 40 de ani.

loading...
<

1 comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *