Search for content, post, videos

Moduri in care stresul iti ucide viata sexuala. Cum rezolvi problema

Sa eliminam sursele de stres din vietile noastre este, practic, imposibil. Asadar, solutia este sa ne adaptam si sa incercam sa diminuam consecintele nocive ale acestuia.

Pe langa sanatate, stresul ajunge sa ne afecteze si viata sexuala, iar cel mai bun moc de a contracara efectele sale este sa intelegem cum au loc acestea.

1. Stresul schimba percetia in negativ asupra propriului corp. Cu alte cuvinte, cu cat suntem mai stresate, cu atat ne vedem mai grase, mai batrane, mai ridate, mai insipide. Si cu cat suntem mai nemultumite de propriul corp, cu atat viata sexuala va avea mai mult de suferit. Partenerul va simti, fara doar si poate, daca ne iubim sau ne detestam propriul trup.

2. Stresul diminueaza apetitul sexual, pentru ca afecteaza balanta hormonala din organism. Cortizolul, asa-numitul hormon al stresului, este produs in mod natural de corpul nostru. Dar pentru o stare de bine este necesar un nivel mic de cortizol in organism. Secretia hormonului creste, insa, in perioade de stres, iar unul dintre efectele secundare ale acestuia este ca diminueaza implicit secretia hormonilor sexuali. Din acest motiv apetitul sexual scade cand suntem stresate.

Barbatii vor sa interzica fustele scurte si decolteele la munca! Afla de ce!

13 motive pentru care casnicia s-ar putea destrama in 2013

3. Stresul ridica intrebari adesea inutile in legatura cu relatia de cuplu. Toate am avut momente proaste cand am iscat noi insene dispute din simplul motiv ca am analizat si inteles gresit o situatie anume pe fond de stres. Ei bine, cu cat suntem mai cu piticul pus, cu atat ne ridicam mai multe intrebari cu privire la relatiile pe care le avem. In momente de stres este chiar periculos sa facem astfel de analize caci nu gandim cu mintea limpede si riscam chiar sa stricam relatia pe care o avem cu partenerul.

4. Stresul favorizeaza consumul bauturilor alcoolice in exces, care – la randu-i – favorizeaza partidele de sex esuate. Toate am trecut, la un moment dat, prin acel moment de la finalul unei zile pline de stres, in care nu mai stiam de capul nostru, cand pur si simplu voiam sa dam pe gat un pahar de vin, sau doua, sau trei, pentru ca la final sa ne spunem ametite bine: Sa se duca dracului! Daca se intampla o data, nicio problema. Dar cu cat perioada de stres se prelungeste, cu atat vom aduna mai multe momente de acest fel. Iar cercetatorii Universitatii american Stanford au constatat, in urma unui studiu, ca placerea resimtita in timpul sexului scade cu cat bem mai mult alcool pe o perioada mai lunga de timp.

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *