Search for content, post, videos

Modul bizar in care anticonceptionalele afecteaza apetitul sexual al femeii si cat de atrasa este de partenerul ei

Schimbarile hormonale care apar pe fondul administratii anticonceptionalelor afecteaza atat apetitul sexual al femeii, cat si gradul de atractie al acesteia fata de partener.

Indragostita pana peste cap de partener o perioada buna de timp, dar mai apoi pofta de sex s-a diminuat? Se prea poate ca nu partenerul sa fie de vina, ci schimbarile hormonale care au aparut pe fondul administrarii pilule contraceptive,

Anticonceptionalele pot da puternic peste cap nivelul de atractie a unei femei fata de partenerul ei de cuplu, diminuand apetitul sexual ridicat pe care-l avea ea la inceputul relatiei. Mai mult, o femeie se poate simti puternic atrasa de partenerul ei cat timp ia pilula contraceptiva si mult mai putin atrasa de el cand renunta la pilula. Potrivit unui studiu publicat in revista de specialitate „Proceedings of the National Academy of Sciences”, acesta este un pret pe care femeile il platesc adesea pentru ca-si dezechilibreaza balanta hormonala prin administrarea pilulelor contraceptive.

Motivul acestei schimbari? Progesteronul si estrogenul regasite in anticonceptionale tulbura fertilitatea femeii si, implicit, dorinta sexuala din prisma acelor trasaturi pe care o femeie la gaseste atragatoare la un barbat. Numeroase studii precedente au demonstrat ca femeile, in timpul ovulatiei, gasesc mai atragatori barbatii mai masculini (cu mandibule mai late, pilozitate crescuta si voce mai groasa), in timp ce atunci cand nu sunt la ovulatie ele prefera barbati cu trasaturi mai feminine, mai de „papusa”.

Insa nu doar acest aspect conteaza in gradul de atractie al femeii fata de barbat. Studiul din revista „Proceedings of the National Academy of Sciences” arata ca, in mod bizar, o femeie care-si gaseste partenerul de cuplu in timp ce ea ia anticonceptionala se va simti mai putin atrasa de el atunci cand renunta la pilule contraceptive daca barbatul este mai putin atragator decat media. Cu alte cuvinte, o femeie care ia anticonceptionale poate considera atragator un barbat nu tocmai frumos si isi poate pierde interesul fata de el atunci cand renunte la pilule. Pe de alta parte, daca barbatul este considerat atragator (nu doar de partenera, ci de majoritatea), femeia se va simti mai atrasa de el fizic dupa ce renunta la pilule contraceptive decat in perioada in care lua anticonceptionale.

Motivul principal al acestor schimbari consta in faptul ca standardele femeii in ceea ce priveste ce considera atragator se modifica in functie de propria balanta hormonala care, la randul ei, este alterata prin administrarea de contraceptive orale.

loading...
<

1 comment

 • <cite itemprop="author">Independent</cite>

  Cele mai noi locuri de
  munca!

  Seriozitate maxima!
  Contract legal si incheiat imediat! Au inceput primele plati! Foarte multi
  oameni lucreaza deja cu noi! Cei care au inceput activitatea sunt foarte
  multumiti! Lucrati 3 ore pe zi, ca operator online, si castigati 300 dolari
  lunar!

  Detalii dupa ce
  expediati textul „Info” la adresa de email: independent.financiar@yahoo.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *