Search for content, post, videos

Mituri false despre femei. Ce nu este adevarat despre ele, in ciuda aparentelor

Sunt multe mituri sexiste referitoare atat la barbati cat si la femei, mai ales atunci cand se pune in discutie relatia dintre cele doua sexe si felul in care ei relationeaza.

Miturile sociale sunt din ce in ce mai raspandite, odata cu penetrarea internetului in majoritatea locuintelor, majjoritatea credintelor fara baze stiintifice fiind propagate prin intermediul retelelor. Pe de alta parte, sunt multe mituri sexiste referitoare atat la barbati cat si la femei, mai ales atunci cand se pune in discutie relatia dintre cele doua sexe si felul in care ei relationeaza.

Exista studii de specialitate care scot in evidenta diferentele dintre sexe, in vreme ce alte studii incearca sa le elimine. In continuare va vom prezenta patru dintre cele mai importante mituri legate de femei, incercand impreuna sa separam fictiunea de realitate.

1.Femeile nu se pricep la matematica.

Adevarul: In cadrul unui studiu sustinut la colegiul american Lafayette, trei grupuri eterogene formate din barbati si femei au fost chestionate cu intrebari similare inainte de a li se cere sa faca un test de matematica. Femeile care au fost intrebate cu privire la realizarile lor profesionale si activitatea academica din cadrul colegiului, au obtinut rezultate mai bune la testul de calcul decat cele care au primit intrebarea banala legata de felul apartamentului din camin in care locuiesc. Concluzia cercetatorilor este ca, in functie de situatie, pot exista intrebari sau afirmatii aparent inocente care sa activeze stereotipurile sociale la femei si barbati, afectand astfel activitatea cognitiva individuala. Altmiteri, rezultatele sunt similare ambelor sexe, mitul femeii care nu se pricepe la matematica fiind astfel combatut din start.

2.Femeile nu sunt buni soferi.

Adevarul: Acest stereotip, vechi de cand lumea, a fost usor de daramat de catre cercetatorii marilor institute americane. Este si cazul celor de la Bradford University, care in urma unui studiu au tras urmatoarele concluzii: cand vine vorba de flexibilitate mentala, una dintre cerintele clare ale sofatului, femeile ii intrec pe barbati. In urma testelor, scorurile realizate de femei au fost semnificativ mai mari decat cele ale barbatilor in special in ceea ce priveste memoria si recunoasterea spatiala, atentia distributiva si controlul miscarii. Cercetatorii au ajuns astfel la parerea ca estrogenul, un hormon prezent in partile responsabile cu miscarea ale femeilor poate fi factorul hotarator pentru capacitatile lor sporite pentru sofat.

3.Toate femeile isi doresc copii.

Adevarul: Desi multi barbati isi inchipuie ca femeile nu se gandesc de la o varsta decat la copii, acest lucru este cat se poate de fals. Adevarul este ca, din ce in ce mai multe femei aleg sa traiasca o viata fara copii. Desi procentul acestora este mic, numarul este crescator si, odata cu emanciparea femeii balanta tinde sa se egalizeze si la acest aspect.

4.Tot ce isi doresc femeile este sa se marite.

Adevarul: Da, pentru unele femei, mariajul este cel mai inalt scop. Cu rata divorturilor in continua crestere, multe dintre ele si-au dat seama ca „a spune da” nu mai este atat de important precum era in trecut, multe dintre ele alegand cariera. Ca sa va faceti o idee despre cat de mult se gandesc femeile la maritis, va voi spune ca, numai in Statele Unite de exemplu, procentul femeilor nemaritate depaseste lejer 51%.

loading...
<

1 comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *